Στη φυλακή 46χρονος ροδίτης  που συνελήφθη με 61 χάπια

Στη φυλακή οδηγήθηκε 46χρονος Ροδίτης που συνελήφθη για 61 ναρκωτικά χάπια που βρέθηκαν στην κατοχή του, και τελικά διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου για άλλη υπόθεση ναρκωτικών ουσιών!

Τον 46χρονο εντόπισαν προχθές το πρωί στη πόλη της Ρόδου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και σε έρευνα που του έκαναν βρέθηκε να κατέχει τα 61 ναρκωτικά χάπια, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ωστόσο σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Κακουργημάτων με την οποία του έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια φυτών κάνναβης.

Πιο συγκεκριμένα, ο 46χρονος είχε καταδικαστεί για αυτήν την υπόθεση πρωτόδικα τον Ιούνιο του 2013 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 10 ευρώ την ημέρα. Κατά της απόφασης αυτής ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε τον Απρίλιο του 2015 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Ωστόσο ενώπιον του δικαστηρίου ο 46χρονος δεν εμφανίστηκε και έτσι η έφεση του απορρίφθηκε ως ανυποστήριχτη και ο κατηγορούμενος διατήρησε την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί, δηλαδή τη φυλάκιση των 4 ετών.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης την 1η Νοεμβρίου 2008 όταν μετά από έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί σε απόμερο θαμνώδες σημείο στη Μεσαιωνική Τάφρο στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, βρήκαν κρυμμένη ποσότητα 230 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, την οποία φέρεται να είχε ως «καβάτζα» ο 46χρονος.

Μάλιστα τα ναρκωτικά ήταν κατανενημένα σε μία πλαστική σακούλα η οποία περιείχε δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με 110 γραμμάρια χασίς η μία και 30 γραμ. περίπου η άλλη. Επίσης υπήρχε αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 90 γραμμαρίων. Στη συνέχεια της έρευνας από τους αστυνομικούς σε άλλη περιοχή (Απ. Παύλου) εντοπίστηκαν 78 γραμ. της ίδιας ουσίας, πάλι σε δύο συσκευασίες οι οποίες περιείχαν 64 γραμ. και 14 γραμ. αντίστοιχα.

Όλες οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του 46χρονου σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.