Ανεξήγητη ατονία; Πού οφείλεται και πώς να την αντιμετωπίσεις

Ανεξήγητη ατονία;  Πού οφείλεται και πώς να την αντιμετωπίσεις

Ανεξήγητη ατονία; Πού οφείλεται και πώς να την αντιμετωπίσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1056 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με έρευνα στη γειτονική Ιταλία, ένας στους πέντε την εποχή αυτή αντιμετωπίζει όχι μόνο ανεξήγητη κόπωση αλλά και κράμπες, μυρμηκιάσεις, πόνους στους μυς, ταχυκαρδία και αδυναμία συγκέντρωσης.

Όπως επεσήμαναν μάλιστα το πρόβλημα κορυφώνεται συνήθως το πρωί, την ώρα που σηκώνονται από το κρεβάτι και νοιώθουν χωρίς δυνάμεις, σαν μια μηχανή που χάνει στροφές.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η πτώση των επιπέδων ενέργειας στο τέλος του χειμώνα, μπορεί να οφείλεται στο ότι τα αποθέματα ενός πολύτιμου ιχνοστοιχείου του μαγνησίου (που ρυθμίζει το νευρικό σύστημα) αλλά και της βιταμίνης D έχουν ελαττωθεί στον οργανισμό λόγω της μειωμένης ηλιοφάνειας.

Τι να κάνεις;
Η θεραπεία τις περισσότερες φορές είναι απλή. Αρκεί ο οργανισμός να αναπληρώσει το μαγνήσιο και τη βιταμίνη D που έχασε . Οι τροφές που διαθέτουν άφθονα τα πολύτιμα αυτά συστατικά είναι τα δημητριακά, το γάλα, οι ξηροί καρποί, το κακάο, η σόγια, το καλαμπόκι, το σπανάκι, το ακατέργαστο ρύζι, τα ξερά φασόλια, τα καρότα, οι μπανάνες ο μαιντανός, το ψάρι και το κρέας.

Συχνά- κυρίως στις γυναίκες- τα συμπτώματα γενικής αδυναμίας και εξάντλησης, μπορεί να οφείλονται και σε έλλειψη σιδήρου.

Ο σίδηρος είναι επίσης από τα πλέον σημαντικά ιχνοστοιχεία , αφού συμμετέχει στη δημιουργία της αιμοσφαιρίνης και συμβάλει στον μεταβολισμό των κυττάρων και στη καλή λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος. Τροφές πλούσιες σε σίδηρο είναι το συκώτι, το μοσχαρίσιο κρέας, τα αυγά, τα ψάρια, το ψωμί ολικής αλέσεως, τα πορτοκάλια, οι ξηροί καρποί.

Συμβουλή:
Ορισμένες τροφές όπως οι φρέσκιες, ωμές και φυσικές (φρούτα, λαχανικά, φύτρα, δημητριακά όσπρια και ξηροί καρποί), σε σχέση με τις μαγειρεμένες και επεξεργασμένες, περιέχουν υψηλότερη αναλογία σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα οποία λειτουργούν ευεργετικά στην τόνωση του οργανισμού και προσφέρουν ζωντάνια και ευεξία στο σώμα .Για να διατηρήσεις επίσης τη ζωντάνια και την καλή σου διάθεση, κρατώντας σταθερά τα ενεργειακά σας αποθέματα, πρέπει να:

Ελαττώσεις ή να κόψεις το τσιγάρο. Το κάπνισμα, σε μερικά άτομα, δημιουργεί εντονότατη κόπωση, η οποία εξαφανίζεται αμέσως μετά τη διακοπή του.

Καθιέρωσε σωματικές και αναπνευστικές ασκήσεις( περπάτημα, βόλευ, μπάσκετ, ποδήλατο, κολύμπι, γιόγκα ), που βοηθούν στην ομαλή ροή της ενέργειας σε όλο το σώμα.

Προσοχή:
Αν παρά τη βελτίωση του διαιτολογίου, η αίσθηση της ανοιξιάτικης υποτονικότητας δεν υποχωρήσει, τότε παράλληλα, ίσως χρειαστεί και κάποιο πολιβιταμινούχο διατροφικό συμπλήρωμα ή κάποιες εξετάσεις που θα υποδείξει ο γιατρός .

Πηγή: iator.gr

Διαβάστε ακόμη

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου

«Μίνι» εγκεφαλικό: Ποια είναι τα συμπτώματά του

Ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού