Εργολάβος διεκδικεί 140.000 ευρώ από πρώην διευθυντή τράπεζας

Στην αναβολή της έκδοσης απόφασης αναφορικά με την αποζημίωση ύψους περίπου 140.000 ευρώ που διεκδικεί εργολάβος κάτοικος Καρπάθου από τον πρώην διευθυντή της ΑΤΕ και άλλα τέσσερα άτομα, αποφάσισε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναφέρει στην απόφασή του ότι, αναβάλλει την έκδοση απόφασης έως την περαίωση της ποινικής διαδικασίας, αφού για την ίδια υπόθεση από τον εργολάβο έχει υποβληθεί και μήνυση κατά των ιδίων ατόμων, του πρώην διευθυντή και των δύο υπαλλήλων της ΑΤΕ καθώς και σε βάρος ενός ακόμη ζευγαριού που κατοικεί στην Κάρπαθο.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης το 2009 όταν ο εργολάβος υπέβαλε μήνυση κατά των πέντε εμπλεκομένων αλλά και αγωγή. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται τόσο στη μήνυση όσο και στην αγωγή του εργολάβου, όλα ξεκίνησαν στις 10 Οκτωβρίου 2008 στις 10 το πρωί όταν ο πρώην διευθυντής του ζήτησε να του δανείσει το ποσό των 91.800 ευρώ το οποίο χρειαζόταν για να εξοφλήσει άμεσα ένα τιμολόγιο ΦΠΑ για υλικά και εργασίες που γίνονταν σε υπό ανέγερση ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής, στην οποία ήταν και ο πρώην διευθυντής μέτοχος. Χωρίς την εξόφληση αυτή δεν επρόκειτο να γίνει εκταμίευση δανείου ύψους 12 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική αξία του ξενοδοχείου θα ανέρχονταν σε 17 εκατ. ευρώ.

Ο εργολάβος αναφέρει πως ο πρώην διευθυντής με τον οποίο είχε και στο παρελθόν συνεργαστεί λόγω της ιδιότητας του στη τράπεζα, του είχε πει πως η εκταμίευση θα γίνονταν στις 13 (ημέρα Δευτέρα) Οκτωβρίου 2008 και πως τότε θα του επέστρεφε και τα χρήματα, ενώ του υποσχέθηκε ότι θα αναλάμβανε και κάποιες εργασίες στην ανέγερση της μονάδας.

Πράγματι μία ώρα αργότερα από τη συζήτηση αυτή ο εργολάβος πήγε στην τράπεζα και κατέθεσε τα χρήματα στο λογαριασμό του ζευγαριού από την Κάρπαθο όπως ανέγραφε ιδόχειρο σημείωμα του πρώην διευθυντή. Λίγες ώρες αργότερα μαθεύτηκε στην τοπική κοινωνία η υπόθεση «περί ατασθαλιών» του πρώην διευθυντή και την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου ο εργολάβος πήγε εκ νέου στη τράπεζα προκειμένου να πάρει τα χρήματα του πίσω, κάτι που τελικά δεν κατάφερε για αυτό και προσέφυγε στη δικαιοσύνη, τόσο κατά του πρώην διευθυντή και του ζευγαριού στο λογαριασμό του οποίου έγινε η κατάθεση όσο και κατά των δύο υπαλλήλων της τράπεζας, οι οποίοι – ο ίδιος αναφέρει- ότι ήδη γνώριζαν για την υπόθεση καθώς ο έλεγχος βρισκόταν σε εξέλιξη και δεν τον ενημέρωσαν ως πελάτη όπως όφειλαν.

Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Μηνάς Τσέρκης, Μανώλης Κουτσούκος, Ιωάννης Πάππου και Λαού Μιράντα.
Η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.