Σε 40 εκατομμύρια ανέρχονται τα χρέη προς το δήμο Ρόδου

Σε 40 εκατομμύρια ανέρχονται τα χρέη προς το δήμο Ρόδου

Σε 40 εκατομμύρια ανέρχονται τα χρέη προς το δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 325 ΦΟΡΕΣ

Με διάφορα τρέχοντα θέματα ασχολήθηκε, κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου.

Καταρχήν, ο Πρόεδρός της, Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Διακοσταματίου, σε δηλώσεις του χθες, απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα σε όσους έχουν οφειλές προς το Δήμο να προσέλθουν για να μπουν στις ρυθμίσεις που προβλέπει ο νέος νόμος διότι είναι αρκετά ευνοϊκές-προβλέπονται μέχρι εκατό δόσεις-ώστε να μπορέσουν και οι πολίτες αυτοί να λάβουν ενημερότητα αλλά να εισπράξει και ο Δήμος χρήματα.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και υπάρχει μία καλή ροή.

Οι οφειλές αυτές υπενθυμίζεται ότι ανέρχονται γύρω στα σαράντα εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από τέλη παρεπιδημούντων, τέλη ακαθαρίστων, καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων κτλ.

Η συνεδρίαση
Τα θέματα που απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αφορούσαν στον προϋπολογισμό, εγκρίσεις αρκετών έργων που έχουν σχέση με τις συντηρήσεις σχολικών κτιρίων, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, και διάφορα μικροέργα στα χωριά. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Διακοσταματίου, γενικά υπάρχει μία δραστηριότητα και πιστεύει ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθούν όλοι αυτοί οι διαγωνισμοί.

Ανάμεσα σ’ αυτά είναι και η κατάρτιση όρων της διακήρυξης ενός προγράμματος που ονομάζεται Motivate, χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε., και έχει να κάνει με τις στάσεις της ΡΟΔΑ. Ο διαγωνισμός βέβαια αυτός, επειδή είναι μεγάλος, θα κρατήσει κάποιο χρόνο, και αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2017.

Όπως προβλέπεται, λοιπόν, σε κάθε στάση της ΡΟΔΑ θα τοποθετηθεί μία ηλεκτρονική πληροφοριακή πινακίδα η οποία θα ενημερώνει τον επιβάτη για την ώρα άφιξης των λεωφορείων, τον προορισμό τους, τους αριθμούς κτλ. Μέσα από αυτό, όμως, θα δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης και για άλλα που ενδιαφέρουν τον πολίτη, όπως για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ακόμη, ο Δήμος βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει το σύνολο των δράσεών του για την Κοιλάδα των Πεταλούδων που αφορά στη διαχείριση και την ηλεκτρονική έκδοση των εισιτηρίων και την ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο των αρμόδιων υπηρεσιών για την πορεία της ημερήσιας κίνησης των εισιτηρίων εκεί.

Ήδη εργάζονται οι τεχνικοί για τη λειτουργία των τουρνικέ ενώ ο ΟΤΕ ολοκλήρωσε, πριν μερικές μέρες, τις εργασίες του και τοποθέτησε δωρεάν τρία χλμ. οπτικής ίνας και έτσι τώρα η περιοχή εκεί έχει Ίντερνετ. Ο Αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη ΔΕΡΜΑΕ και τον Πρόεδρό της κ. Κακούλη, όπως και τον κ. Αφεντούλη καθώς και τον εντεταλμένο για το Τροχαίο Υλικό κ. Σταυρή.

Είπε, ακόμη, ότι ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα λόγω ακριβώς των δυσκολιών που υφίστανται στην περιοχή αφού επιχειρούν να εφαρμόσουν συστήματα προηγμένης τεχνολογίας μέσα σε δασώδη περιοχή που υπάρχουν περιορισμοί και πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον.

Ευχαρίστησε, τέλος, την Υπηρεσία Προσόδων που βρίσκεται καθημερινά εκεί για να βοηθήσει στο έργο του ελέγχου στις εισόδους με τα εισιτήρια.

Διαβάστε ακόμη

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες