Βραβεύθηκαν οι δύο Βρετανοί που διέσχισαν το νησί σε 22,5 ώρες

Βραβεύθηκαν οι δύο Βρετανοί  που διέσχισαν το νησί σε 22,5 ώρες

Βραβεύθηκαν οι δύο Βρετανοί που διέσχισαν το νησί σε 22,5 ώρες

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 792 ΦΟΡΕΣ

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Τον Ben Moorhouse και την Gaynor Thompson από την Αγγλία, που πριν μερικές μέρες διέσχισαν την απόσταση Πρασονήσι-Ρόδος σε μία μέρα, στο πλαίσιο του αντικαρκινικού αγώνα τον οποίο διεξάγει το ίδρυμα «Steve Prescott» τίμησε χτες ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης.

Κατά την τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια και στην οποία παραβρέθηκε και η πρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας Ράνια Κοσσιώρη, δόθηκε στους δύο Άγγλους, έπαινος και αναμνηστικό με το ελάφι, το έμβλημα της Ρόδου.

Και οι δύο αναφέρθηκαν στο σκοπό του εγχειρήματος το οποίο για τρίτη συνεχή χρονιά στέφθηκε με επιτυχία, ενώ τόνισαν ότι μέσα από το περπάτημα των 113 χιλιομέτρων, προβάλλουν τη Ρόδο, την οποία έχουν στην καρδιά τους!

Καλωσορίζοντας τους δύο επισκέπτες στην περιφέρεια ο κ. Φλεβάρης τόνισε ότι αποτελεί σπουδαία στιγμή στο βίο κάθε ανθρώπου η επίτευξη ενός στόχου. «Βραβεύουμε δύο εξαίρετους φίλους του νησιού μας τον Ben Moorhouse και την Gaynor Thompson δύο καρδιακούς φίλους που αποφάσισαν για έναν ιερό σκοπό, τον αντικαρκινικό αγώνα στήριξης των ανθρώπων που παλεύουν με έναν ισχυρό αντίπαλο όχι όμως ανίκητο, να δώσουν τη δική τους μάχη.

Αυτός ο αγώνας τους οδήγησε να έρχονται κάθε χρόνο στο νησί της Ρόδου προβάλλοντας τις φυσικές ομορφιές, το περιβάλλον και ανεβάζοντας πολλές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να κάνουν την καλύτερη προβολή για το νησί, θέτοντας ως στόχο να περπατήσουν από το Πρασονήσι έως το κέντρο της πόλης της Ρόδου το Μαντράκι» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Όπως είπε και οι δύο διέσχισαν από άκρη σε άκρη το νησί μέσα σε 22,5 ώρες. «Ήταν πραγματικά ένας άθλος που πραγματοποιήθηκε μέσα σε μία μέρα στις 7 Αυγούστου.

Για το σκοπό αυτό σήκωσαν την σημαία αγάπης για την Ελλάδα και τη Ρόδο και τη σημαία της μάχης κατά του καρκίνου.

Όλα αυτά τα μηνύματα τους δυνάμωσαν, έδωσαν κάτω από τον καυτό ήλιο μία μεγάλη μάχη και το μήνυμα ότι η ανθρώπινη ψυχή αντέχει.

Τους ευχαριστούμε και δηλώνουμε ότι είναι μεγάλη τιμή για εμάς που βρίσκονται σήμερα εδώ» κατέληξε ο κ. Φλεβάρης.

Από την πλευρά της η πρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας Ράνια Κοσσιώρη δήλωσε ότι ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής και αρωγός στην προσπάθεια που ξεκίνησαν πριν τρία χρόνια οι δύο Άγγλοι.

«Κάθε χρόνο ξεπερνούν το προηγούμενό τους ρεκόρ. Ξεκίνησαν το 2015 περπατώντας για τρεις μέρες μέσα στο λιοπύρι, το 2016 περπατούσαν για δύο μέρες και φέτος κατόρθωσαν και έκαναν την απόσταση σε λιγότερο από μία μέρα δηλαδή 22,5 ώρες.

Ο Ben και η Gaynor αποτελούν έμπνευση για όλους μας, όχι μόνο γιατί αυτή την προσπάθεια την κάνουν στο όνομα του ιδρύματος Steve Prescott (αφιερωμένο στο μεγάλο Βρετανό αθλητή) που έφυγε από καρκίνο πριν μερικά χρόνια ο οποίος όμως από τότε που διαγνώστηκε έδωσε το παράδειγμα αντιμετώπισης της ζωής μέσα από την ασθένεια μην αφήνοντας να επηρεάσει την καθημερινότητά του και δίνοντας κουράγιο σε όσους τον γνώριζαν.

Το μήνυμα είναι ότι θέτοντας στόχους και κατακτώντας τους αποτελούν έμπνευση για όλους μας. Στόχους που μπορούν να πουν πολλοί ότι είναι ακατόρθωτοι.

Το έκαναν όμως αυτό προκαλώντας τον εαυτό τους, να ξεπεράσουν τις ίδιες τους τις δυνάμεις και το κατάφεραν. Αυτό είναι ένα σημαντικό μάθημα για όλους μας» είπε επίσης.

Μιλώντας ο Ben Moorhouse στη χτεσινή εκδήλωση εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ. Φλεβάρη για τη στήριξη καθώς και σε όλους τους κατοίκους του νησιού για την κατανόηση και τη βοήθεια τους αλλά και για τη φιλοξενία.

«Η προσπάθειά μας δε διαρκεί μόνο μία μέρα, αλλά είναι μία συνεχόμενη προσπάθεια τριών ετών.

Φέτος είχαμε θέσει τρεις στόχους: να ολοκληρώσουμε το περπάτημα των 70 μιλίων, να συλλέξουμε χρήματα για το ίδρυμα Steve Prescott και να προβάλουμε τη Ρόδο στη Μεγάλη Βρετανία καθώς πιστεύουμε ότι ακόμα περισσότεροι συμπατριώτες μας μπορούν να την επισκεφτούν» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ότι έχουν κάνει μέχρι τώρα δεν είναι για τους ίδιους αλλά για τη μνήμη του Άγγλου αθλητή.

«Πολλοί μας ρωτάνε γιατί το κάνουμε και απαντούμε: μία πρόκληση δεν είναι πρόκληση αν δεν είναι πραγματικά προκλητική και δύσκολη, όπως έλεγε και ο Steve Prescott, ο οποίος όταν ήταν στα τελευταία στάδια της ασθένειας, έθετε ακόμα στόχους και τους κατακτούσε και αυτό θέλουμε κι εμείς, να δώσουμε το μήνυμα ότι ανεξαρτήτως του μεγέθους του προβλήματος δεν πρέπει να σταματάμε τη μάχη αλλά να στεκόμαστε όρθιοι. Δε θα σταματήσουμε ποτέ να θέτουμε στόχους και να προβάλουμε τη Ρόδο, κάθε στιγμή της ζωής μας» κατέληξε.

Τέλος η Gaynor Thompson ευχαρίστησε κι εκείνη από την πλευρά της όσους βοήθησαν και στήριξαν το περπάτημά τους, ενώ δήλωσε «θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί η Ρόδος είναι μέσα στην καρδιά μας».

Σημειώνεται ότι στη χτεσινή εκδήλωση παραβρέθηκε και ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου φίλος των δύο Άγγλων που ήταν κοντά τους και ανέδειξε τόσο εκείνος όσο και οι υπόλοιποι το στοιχείο της φιλοξενίας και της αγάπης προς τους δύο αυτούς ανθρώπους για το σκοπό τον οποίο επιτέλεσαν.

Διαβάστε ακόμη

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου