Εκκωφαντική αλλαγή, με ισχυρή φωνή τα Δωδεκάνησα!

Όταν ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ, Παναγιώτης Διακοφώτης και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της διοργανώτριας, συντάσσονταν επισήμως, στις 7 Οκτωβρίου 2016, με την υποψηφιότητα του δικηγόρου και προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλη Γραμμένου, για την προεδρία της ΕΠΟ, πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για μία παράτολμη απόφαση και για ρίσκο, δεδομένου πως ήταν η πρώτη φορά που  Ένωση «τολμούσε» να εγκαταλείψει το σύστημα, έτσι όπως διαμορφώθηκε από τις εκλογές της Αλεξανδρούπολης, το 1997.

Η χθεσινή ήταν για τους ανθρώπους της ΕΠΣΔ, η οποία πρωτοστάτησε στον αγώνα για την αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η μέρα της μεγάλης δικαίωσης.

Παρά τις προσπάθειες της τελευταίας στιγμής για ματαίωση των αρχαιρεσιών, με την κατάθεση αιτήματος για ασφαλιστικά μέτρα από δύο σωματεία της ΕΠΣ Ηρακλείου που απορρίφθηκε το πρωί, οι κάλπες στήθηκαν και ο Βαγγέλης Γραμμένος επιβεβαίωσε πλήρως τα προγνωστικά, εκλεγόμενος πανηγυρικά στην προεδρία της Ομοσπονδίας.

Το δε δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο θα έχει ισχυρή εκπροσώπηση στα κέντρα των αποφάσεων, καθώς ο Παναγιώτης Διακοφώτης εξελέγη άνετα στην Εκτελεστική Επιτροπή!   Στις εκλογές ψήφισαν συνολικά 71 εκλέκτορες (την ΕΠΣΔ εκπροσώπησαν οι Παναγιώτης Διακοφώτης και Χρυσόστομος Ψέλλας). Ο Βαγγέλης Γραμμένος έλαβε 48 ψήφους, 21 ο υποψήφιος πρόεδρος Γιώργος Καλαντζής, ενώ η καταμέτρηση έβγαλε 2 λευκά.

Σαρωτικό ήταν και το αποτέλεσμα για τις θέσεις στη νέα Ε.Ε., με το Βαγγέλη Γραμμένο να εκλέγει και τους 11 υποψηφίους του.

Είναι οι:
Παναγιώτης Δημητρίου (πρόεδρος ΕΠΣ Αθηνών/51 ψήφοι)
Αστέριος Αντωνίου (πρόεδρος ΕΠΣ Πέλλας / 50 ψήφοι)
Κωνσταντίνος Βρακάς (πρόεδρος ΕΠΣ Ηπείρου / 50 ψήφοι)
Δημοσθένης Κουπτσίδης (πρόεδρος ΕΠΣ Γρεβενών / 50 ψήφοι)
Νικόλαος Βακάλης (πρόεδρος ΕΠΣ Σάμου / 49 ψήφοι)
Παναγιώτης Διακοφώτης (πρόεδρος ΕΠΣ Δωδεκανήσου / 48 ψήφοι)
Περικλής Λασκαράκης (πρόεδρος ΕΠΣ Θεσσαλίας / 48 ψήφοι)
Παναγιώτης Παπαχρήστος (πρόεδρος ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας / 48 ψήφοι)
Σταύρος Ψαρόπουλος (πρόεδρος ΕΠΣ Λέσβου / 48 ψήφοι)
Γιώργος Χατζησαρόγλου (πρόεδρος ΕΠΣ Δράμας / 48 ψήφοι)
Λεωνίδας Θωμαΐδης (προερχόμενος από ΕΠΣ Αθηνών / 47 ψήφοι)
 Σημειώνεται, πως στη νέα διοίκηση συμμετέχουν ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Στράτος,  ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, κι άλλα τρία μέλη της Super League, οι Βαγγέλης Ασλανίδης (ΠΑΕ ΑΕΚ), Μάκης Γκαγκάτσης (ΠΑΕ ΠΑΟΚ) και Τάκης Αγραφιώτης (ΠΑΕ Ολυμπιακός).
                                         
Διακοφώτης: «Συλλογική η επιτυχία»
Ως επιτυχία των συνεργατών του στην ΕΠΣΔ χαρακτήρισε την εκλογή του, στη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, ο Παναγιώτης Διακοφώτης. Ο επικεφαλής της διοργανώτριας απευθύνει σε όλους, μέσα από ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης,  ένα μεγάλο «ευχαριστώ», υποσχόμενος να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά:

«Η σημερινή επιτυχία είναι μια επιτυχία του Δωδεκανησιακού Ποδοσφαίρου, είναι μια επιτυχία των συνεργατών μου στην ΕΠΣΔ.

Η εκλογή μου, αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλουμε τα τελευταία χρόνια για να αλλάξει το ποδόσφαιρο!

Ευχαριστώ από καρδιάς τους συνεργάτες μου στην Ένωση, τους παράγοντες, διαιτητές και προπονητές της Δωδεκανήσου!  Υπόσχομαι πως θα συνεχίσουμε ενωμένοι, σαν μια γροθιά για το καλό του αθλητισμού, για το καλό των δεκάδων αθλητικών σωματείων της Δωδεκανήσου, που σε πείσμα των καιρών και των αντιξοοτήτων παραμένουν ενεργά και προοδευτικά!»
                               
Γραμμένος: «Ισότητα και ισονομία»
 Ισότητα και ισονομία υποσχέθηκε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, λίγη ώρα μετά την εκλογή του. Οι πρώτες δηλώσεις του:

«Θέλω να τους διαβεβαιώσω όλους και κυρίως όσους δεν μας ψήφισαν, πως θα κάνουμε πράξη την ισότητα και την ισονομία. Ξεκινά μια δύσκολη μέρα. Το ποδόσφαιρο θα πρέπει να αρχίσει έναν άλλο δρόμο και χρειάζεται πολλή προσπάθεια, σχέδιο και εμείς τα διαθέτουμε όλα. Η επόμενη μέρα δεν θα έχει καμία σχέση με την προηγούμενη.

«Το ότι ήρθε η FIFA εδώ, δείχνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Εμείς οι “παροικούντες την Ιερουσαλήμ”, το γνωρίζαμε και τώρα το γνωρίζουν και οι διεθνείς συνομοσπονδίες. Η FIFA μπορεί να φέρει όσες επιτροπές θέλει. Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Ο χρόνος που θα παραμείνουν στη χώρα μας, θα είναι μικρότερος απ' ό,τι προσδοκούν.

Η FIFA θα ελέγχει αν εφαρμόζεται ο κανονισμός, αν στο οικονομικό κομμάτι κάνεις αυτά που πρέπει, όπως για μία σύμβαση. Στους διαγωνισμούς, στις λήψεις αποφάσεων και την εκτέλεση σύμβασης δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιος έλεγχος. Δεν μπορεί να ανακόψει, αλλά εξετάζει τις προθέσεις.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι να κοιταχτούμε στα μάτια και να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε. Όσοι θεωρούν ότι το κοινά αποδεκτό ποδόσφαιρο δεν τους ταιριάζει, δεν μπορούμε να συμβαδίσουμε μαζί τους. Θα πείσουμε και τον πιο δύσπιστο πως είναι ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο να βαδίσει σε άλλο δρόμο. Ήταν αναντίρρητη και επιβεβλημένη η ανάγκη για αλλαγή».