Έτσι θα διεξαχθεί το Όμνιουμ

Έτσι θα διεξαχθεί το Όμνιουμ

Έτσι θα διεξαχθεί το Όμνιουμ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 139 ΦΟΡΕΣ

Η διοργάνωση των συνθέτων αγωνισμάτων στην ποδηλασία προγραμματίστηκε τελικώς για τις 9 Σεπτεμβρίου, και οι Ροδίτες αθλητές προετοιμάζονται πυρετωδώς. Τα σημαντικότερα στοιχεία της διεξαγωγής της με μειωμένα αγωνίσματα από την ΕΟΠ

Τελικώς στις 9 Σεπτεμβρίου και όχι στις 7-8 Οκτωβρίου, όπως είχε τοποθετηθεί αρχικώς στο καλεντάρι, θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Όμνιουμ στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο από την ΕΟΠ.

Η Ομοσπονδία προέβαλε λόγους βαθμολόγησης των πρωταθλητών μας από την UCI έως μια συγκεκριμένη ημερομηνία, γι’ αυτό και μεταφέρθηκε ο αγώνας αυτός των σύνθετων αγωνισμάτων της ποδηλασίας. Αν και τα τελευταία χρόνια διεξαγόταν σε δύο μέρες, φέτος θα αποτελείται από τέσσερα αγωνίσματα γι’ αυτό και θα ολοκληρωθεί σε μία. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα συμμετάσχουν σίγουρα κι αθλητές ροδίτικων σωματείων, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμη οι αποστολές τους, μιας και βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας όπως επίσης αλλαγών σ’ αυτή λόγω του ότι διεξάγεται νωρίτερα ο αγώνας:

Η σειρά των αγωνισμάτων:

1. Αγώνας Σκρατς, ως ακολούθως :
10 χλμ για Ανδρες Ελίτ
7,5 χλμ για Γυναίκες Ελίτ
7,5 χλμ για Έφηβους
5 χλμ για Νεανίδες, Παίδες, Κορασίδες
2. Αγώνας Τέμπο, ως ακολούθως :
10 χλμ για Άνδρες Ελίτ
7,5 χλμ για Γυναίκες Ελίτ
7,5 χλμ για Έφηβους
5 χλμ για Νεανίδες, Παίδες, Κορασίδες
3. Αγώνας με Αποκλεισμό.
4. Αγώνας Πόντων, ως ακολούθως :
25 χλμ για Ανδρες Ελίτ
20 χλμ για Γυναίκες Ελίτ
20 χλμ για Έφηβους
15 χλμ για Νεανίδες,
10 χλμ για Παίδες, Κορασίδες
Περισσότερα για τον αγώνα από την προκήρυξη:

Διοργάνωση του αγώνα
Όπου αυτό είναι δυνατόν, θα πρέπει να υπάρχει μία παύση 30 τουλάχιστον λεπτών, μεταξύ δύο αγωνισμάτων.
Κάθε ποδηλάτης που δεν παίρνει εκκίνηση σε κάποιο από τα αγωνίσματα του Ομνιουμ, αποκλείεται από την συμμετοχή στα υπόλοιπα αγωνίσματα που ακολουθούν και θα θεωρείται σαν ποδηλάτης που εγκατέλειψε τον αγώνα.
Έτσι λοιπόν θα εμφανίζεται τελευταίος στην γενική ατομική κατάταξη με την σημείωση ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ (ΕΓΚ) ή ΔΕΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ (ΔΤΜ).
Κατάταξη
Μετά από κάθε αγώνισμα θα ανακοινώνονται πλήρη αποτελέσματα.
Ένα σύνολο (άθροισμα) βαθμών, ενημερωμένο μετά από κάθε αγώνισμα, που θα αποτελεί την Γενική Ατομική Κατάταξη μέχρι την στιγμή εκείνη, θα ανακοινώνεται μετά από κάθε αγώνισμα. Νικητής θα είναι ο ποδηλάτης που έχει τους περισσότερους πόντους.

Στα πρώτα τρία αγωνίσματα οι αθλητές θα παίρνουν τους εξής πόντους: 1ος 40 π., 2ος 38 π., 3ος 36 π., 4ος 34 π., και ούτω καθεξής.

Αθλητές που θα κατατάσσονται στην 21η θέση και κάτω, θα παίρνουν από έναν πόντο ο καθένας.
Στο 4ο και τελευταίο αγώνισμα, στο αγώνισμα των πόντων, οι αθλητές ξεκινούν τον αγώνα έχοντας το σύνολο των βαθμών από τα 3 πρώτα αγωνίσματα. Στο σύνολο αυτό θα προστίθενται οι βαθμοί για αυτούς που κερδίζουν γύρο και θα αφαιρούνται για αυτούς που χάνουν γύρο. Επίσης θα προστίθενται οι κερδισμένοι πόντοι από τα σπριντ. Νικητής του όμνιουμ θα αναδεικνύεται ο αθλητής με τους περισσότερους πόντους.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας (ισοπαλίας), νικητής αναδεικνύεται ό αθλητής που έχει την καλύτερη κατάταξη στο τελικό σπρίντ του αγωνίσματος των πόντων.
Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και της UCI, και ειδικότερα για την ποδηλασία πίστας.

Ειδικοί Κανονισμοί Αγώνων :
Συμμετοχές, τεχνικά και διαδικαστικά θέματα
Στο Πρωτάθλημα, κάθε σωματείο, μέλος της Ε.Ο.Ποδηλασίας έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με 2 αθλητές / αθλήτριες το πολύ ανά κατηγορία.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδος του 2016, συμμετέχουν ονομαστικά, επιπλέον του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ανά σωματείο.
Σε περίπτωση που σε κάποια κατηγορία δηλώσουν συμμετοχή, περισσότεροι από 24 ποδηλάτες, τότε θα διεξαχθεί ένας προκριματικός αγώνας πόντων σε 2 σειρές, ώστε στο όμνιουμ να προκριθεί, ένας συνολικός αριθμός αθλητών, που θα καθορισθεί μετά το πέρας αποστολής των Δηλώσεων Συμμετοχής, ανάλογα με το σύνολο των συμμετοχών.

Αλλαγές στις δηλώσεις συμμετοχής ή ακυρώσεις συμμετοχών, μπορούν να γίνουν μέχρι και την λήξη του Τεχνικού Συνεδρίου.

Αλλαγές αθλητών επιτρέπονται μόνο με δηλωμένους ως αναπληρωματικούς ποδηλάτες.
Χωρίς να παραβλέπονται οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου, ποδηλάτης (-ισσα), που δεν θα εμφανιστεί να αγωνιστεί, θα αφαιρούνται 10 βαθμοί από την ετήσια βαθμολογία του σωματείου του, για κάθε ποδηλάτη / ισσα, ανά αγώνισμα.
Επίσημες προπονήσεις για όλες τις κατηγορίες: Παρασκευή 08/09/20176 και ώρες 10:00 - 16:00.
Η χρήση κράνους και ποδηλάτου με προδιαγραφές πίστας είναι υποχρεωτική και στις προπονήσεις. Επίσης κατά την διάρκεια των επίσημων προπονήσεων και των αγώνων δεν επιτρέπεται η χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής (ενδοεπικοινωνίας, walkman, mp3 player κλπ.) με κίνδυνο αποκλεισμού του ποδηλάτη.

Στα αγωνίσματα οι ποδηλάτες θα συμμετέχουν με τις επίσημες δηλωμένες για το 2017 εμφανίσεις των σωματείων τους. Για τον λόγο αυτό όποιο σωματείο δεν έχει αποστείλει την επίσημη εμφάνισή τους για το 2017 σε σχέδιο ή φωτογραφία, θα πρέπει να το κάνει το συντομότερο δυνατό και μέχρι την Παρασκευή 08/09/2017, και ώρα 14:00 μμ, στο e-mail της Ομοσπονδίας ή ταχυδρομικώς.

Τόπος και Ώρες Λειτουργίας Γραμματείας: Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργεί σε αίθουσα
του ποδηλατοδρομίου, το Σάββατο 09/09/2017, από τις 09:30 - 11:30, όπου θα γίνει ο έλεγχος των δελτίων, η επιβεβαίωση των συμμετοχών και η παραλαβή των αριθμών.

Δηλώσεις Συμμετοχής:
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι και την Δευτέρα 04/09/2017, και ώρα 14:00 μμ, στο e-mail της Ομοσπονδίαςeopbike@otenet.gr, στο επισυναπτόμενο έντυπο συμμετοχής.
Στις δηλώσεις συμμετοχής θα φαίνεται με ευκρίνεια, το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου, το UCI ID και η ακριβής ημερομηνία γέννησης του αθλητή -τριας. Επίσης θα αναφέρεται και ο Αρχηγός - Συνοδός κάθε σωματείου.

Οποιος αθλητής δεν διαθέτει UCI ID, στοιχείο απαραίτητο για την αποστολή και ανάρτηση των αποτελεσμάτων στην UCI, θα πρέπει να φροντίσει να τον προμηθευτεί από την Στατιστική Υπηρεσία της Ε.Ο.Ποδηλασίας.
Σωματείο, που δεν θα συμπληρώσει την επίσημη φόρμα συμμετοχής των αγώνων, δεν θα λάβει μέρος στους αγώνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Την Τρίτη 05/09/2017 το πρωί, τα σωματεία θα μπορούν να ενημερώνονται από την Ομοσπονδία, για το ποιες κατηγορίες έχουν συμπληρώσει τον ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων που απαιτείται για την διεξαγωγή των αγώνων, ώστε να προσαρμόσουν τον προγραμματισμό της μετακίνησης, διαμονής και διατροφής τους.

Τεχνικό Συνέδριο
Το Τεχνικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 09/09/2017, στις 12:00 στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Η παρουσία των αρχηγών των σωματείων είναι υποχρεωτική. Οι αρχηγοί των σωματείων, θα πρέπει να παρουσιάσουν την επίσημη εμφάνιση του Σωματείου τους για το 2017 ή φωτογραφία της.

Έπαθλα:
Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές ή νικήτριες κάθε κατηγορίας, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Στον Πρωταθλητή Ελλάδος κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθεί φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος.

Απονομές Επάθλων: Όπως ορίζονται από το πρόγραμμα. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

Πρόγραμμα Αγώνων: Επισυνάπτεται ενδεικτικό πρόγραμμα το όποιο θα τροποποιηθεί μετά την λήψη των δηλώσεων Συμμετοχής. Το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί μετά το Τεχνικό Συνέδριο.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού

Στην Εθνική βόλεϊ Κ16 η Σοφία Καλημεράκη του Ροδίων Άθλησις!

Γ’ Εθνική – 32η Αγωνιστική: Πλήρης δράση σήμερα και αύριο

ΑΕΡΑ: Με ενδεκάδα ανάγκης στο Μαρκόπουλο