Νεαρός τσιγγάνος λήστεψε δύο ηλικιωμένες γυναίκες

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει 20χρονος αθίγγανος που κατηγορείται ότι λήστεψε δύο ηλικιωμένες γυναίκες στη Ρόδο!

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 15χρονος ομόφυλος του, ο οποίος ωστόσο επειδή ήταν ανήλικος, η δικογραφία διαχωρίστηκε ως προς αυτόν και έτσι στα μέσα Σεπτεμβρίου θα λογοδοτήσει μόνο ο 20χρονος στο δικαστήριο.

Η σύλληψη των δύο νεαρών δραστών έγινε στις 30 Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στο πλαίσιο διερεύνησης των δύο αυτών ληστειών και μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 20χρονος πήρε το δρόμο για τις φυλακές, ενώ ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Σημειώνεται πως εκτός από τους δύο νεαρούς, είχε συλληφθεί και η 36χρονη μητέρα του 15χρονου αθίγγανου, κατηγορούμενη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο αθίγγανοι τις πρώτες πρωινές ώρες στις 22 Νοεμβρίου 2016 μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας και αφού την περιόρισαν στο χώρο, τότε ανενόχλητοι αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ!

Οι ίδιοι στις 29 Νοεμβρίου το απόγευμα άρπαξαν με τη βία τσάντα από ηλικιωμένη που κινούνταν πεζή στην πόλη της Ρόδου, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ!

Σημειώνεται ότι, οι δράστες εξεταζόμενοι αναγνωρίστηκαν από τις ηλικιωμένες, ενώ η μητέρα του 15χρονου παρέδωσε στους αστυνομικούς το ποσό των 200 ευρώ. Τα χρήματα κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στην ηλικιωμένη με τη τσάντα.