Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Στην Τήλο, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας,  καθιερώνονται τα ετήσια θερινά,  πολιτιστικά δρώμενα»

Στην Τήλο, το μικρό νησί με τις τεράστιες πολιτιστικές δυνατότητες, μετέβη ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, Πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης.

Αυτό το μικρό, αλλά πολύτιμο κόσμημα της Δωδεκανησιακής γης, παράγει και προάγει ανθρωπιά και πολιτισμό, οι δε κάτοικοι, διακρίνονται για την ευαισθησία τους. Άλλωστε, είναι γνωστή, η ανθρωποκεντρική συμπεριφορά της Δημάρχου του νησιού Μαρίας Καμμά, προς τους πάμπολλους πρόσφυγες που έφθασαν κατά καιρούς στην Τήλο.

Ως γνωστόν, μετά από προσπάθεια του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, το έργο της αναστήλωσης του Αρχαιολογικού Μουσείου της Τήλου με τους αμύθητους ιστορικούς, αρχαιολογικούς θησαυρούς, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να γίνει επισκέψιμο και πολιτιστικά χρήσιμο, σε ντόπιους και επισκέπτες.

 

 

Ο κ. Διακογεωργίου, συναντήθηκε με τη δήμαρχο κ. Καμμά και τους Προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων Τηλιακών Ρόδου «Άγιος Παντελεήμων» κ. Παπαεμμανουήλ, «Τηλίνης» κα Χατζηφούντα και «Νέα Ομόνοια» κα Μορφωπού, με βασικό θέμα, την πολιτιστική ανάδειξη του νησιού.

Αποφασίστηκε, η καθιέρωση πολιτιστικών εκδηλώσεων κάθε καλοκαίρι στην Τήλο, προκειμένου να γνωρίσουν οι επισκέπτες και να εμπεδώσουν οι ντόπιοι, τον εκπληκτικό πολιτισμό του νησιού. Οι εκδηλώσεις, θα ξεκινήσουν από το ερχόμενο καλοκαίρι.