Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των σχολικών μονάδων από το Δήμο Ρόδου (φωτορεπορτάζ)

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται καθημερινά από το Δήμο Ρόδου (Α΄ βάθμια Σχολική Επιτροπή), οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης σχολικών μονάδων, με σκοπό την ποιοτική βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας του Δασκάλου, Νηπιαγωγού και των μαθητών, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, προκειμένου να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα το κύρος της δημόσιας εκπαίδευσης.

Το έργο έχει τίτλο «Επισκευή και συντήρηση Σχολείων και Κτιρίων του Δήμου Ρόδου», αφορά ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο σύνολο των σχολικών κτιρίων του νησιού και περιλαμβάνει διορθωτικές παρεμβάσεις, ανάλογα με τις ανάγκες που παρουσιάζει κάθε σχολική μονάδα ξεχωριστά, συμπεριλαμβανομένου και του προαύλιο χώρου.

Η ιεράρχηση των παρεμβάσεων έγινε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, σύμφωνα με τις αναγκαιότητες όπως αυτές έχουν καταγραφεί από τη υπηρεσία.Την ποιότητα εκτέλεσης των εργασιών επιβλέπει ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής κο Γιάννη Κούρτη, με τον οποίο είναι σε συνεχή επαφή.

 

 

Σύμφωνα με τον κο Κούρτη «οι εργασίες στο σύνολο τους θα έχουν ολοκληρωθεί, πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου». Τη δεδομένη στιγμή επιχειρούν τέσσερα (4) μεικτά συνεργεία, αποτελούμενα από σαράντα (40) εργατοτεχνίτες όλως των ειδικοτήτων.

 

 

Συνολικά έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στα ακόλουθα σχολικά συγκροτήματα:

1ο , 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου. Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Μαριτσών, Δαματριάς και Κρεμαστής. 1ο Νηπιαγωγείο Ιαλυσού. 11ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. Δημοτικό Σχολείο Έμπωνας. 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου, Νηπιαγωγείο Παστίδας, Δημοτικό Σχολείο Σγουρού, Σαλάκου και Φανών.

Η 2η Φάση εργασιών αφορά κυρίως τα Σχολεία εντός Πόλεως Ρόδου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου και το Δημοτικό Σχολείο Λίνδου.

Επιπρόσθετα ο Δήμος Ρόδου, προχώρησε στην προμήθεια υλικών συντήρησης στις τοπικές Κοινότητες των οποίων τις εργασίες εκτελούν τοπικά συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών.

 

 

Επίσης η Α΄ βάθμια Επιτροπή παρέδωσε μηχανογραφικό εξοπλισμό σε πενήντα (50) σχολικές μονάδες στο νησί, προκειμένου να παρέχει σύγχρονη τεχνολογία και υπηρεσίες. στη διάθεση του εκπαιδευτικού.