Εξελίσσεται ικανοποιητικά η τουριστική κίνηση στη Ρόδο

Κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική περίοδος στη Ρόδο, κυρίως σε ό,τι αφορά, τις αφίξεις επισκεπτών, με την εικόνα να είναι επίσης πολύ καλή και για την κίνηση το Σεπτέμβριο.

Τα μηνύματα είναι αρκετά θετικά και για τον επόμενο μήνα σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, επειδή είχαν γίνει αρκετά νωρίς οι κρατήσεις για τη Ρόδο, όμως δεν μπορεί κανείς να μιλήσει με βεβαιότητα για το πώς θα εξελιχθεί ο Οκτώβριος.

Όλοι επιθυμούν να καταγράψει υψηλές πληρότητες κάτι που αν γίνει θα κερδηθεί ένα μεγάλο  στοίχημα, όμως οι εκτιμήσεις είναι συγκρατημένες και θέλουν να είναι πιο εφικτό να φτάσουμε τα περσινά ποσοστά στην τουριστική κίνηση.

Ο λόγος, σε ένα βαθμό, το άνοιγμα των ανταγωνιστριών χωρών της Τουρκίας, της Τυνησίας και της Αιγύπτου, που έχουν προσελκύσει τεράστια ποσοστά τουριστών ειδικά από τη Ρωσία, με τις χαμηλότερες τιμές, αλλά κυρίως το ότι οι τουρ οπερέιτορς δεν φαίνονται πρόθυμοι να στηρίξουν μία επέκταση της σαιζόν προς το χειμώνα.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους μας, ο Οκτώβριος για τους περισσότερους είναι το ξεκίνημα του χειμερινού προγράμματός τους το οποίο εφαρμόζεται σε άλλες χώρες, που αποτελούν παραδοσιακούς προορισμούς του χειμώνα.

Από την άλλη λείπουν από τη Ρόδο οι δημόσιες υποδομές που θα επιτρέψουν να κάνουν οι επισκέπτες διακοπές χωρίς προβλήματα το χειμώνα, σε αντίθεση με τις ξενοδοχειακές υποδομές οι οποίες προσπαθούν και ανακαινίζονται ή αναβαθμίζονται για να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες.

Πάντως οι πτήσεις από τις χώρες της Ευρώπης διατηρούνται για όλο το επόμενο διάστημα, και ευελπιστούμε να πάνε τα πράγματα όσο γίνεται καλύτερα.

Σε ό,τι αφορά το 2018, πολλοί αποφεύγουν να κάνουν εκτιμήσεις λόγω της ρευστής κατάστασης που υπάρχει παγκόσμια, όμως καταγράφονται ήδη κάποιες τάσεις από αγορές που ενδιαφέρουν ουσιαστικά τη Ρόδο.

Συγκεκριμένα τα πρώτα μηνύματα έρχονται από τη Γερμανία και την Αγγλία, και σε μικρότερο ποσοστό από άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες παραδοσιακά στηρίζουν το νησί μας, και φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Πιο τρανταχτό παράδειγμα η Γερμανική αγορά η οποία παρά το δέλεαρ των φθηνών προορισμών στην Τουρκία δε φαίνεται να επηρεάζει τους Γερμανούς τουρίστες σε μεγάλο βαθμό. Απεναντίας η Ρωσική αγορά φαίνεται ότι οδεύει ολοταχώς προς την Τουρκία του χρόνου, και μάλιστα οι κρατήσεις καταγράφουν υψηλά ποσοστά.