Χ. Κόκκινος: «Εθελοντισμός και Πολιτισμός: Αξίες διαχρονικές για τον τόπο μας»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή τη συμμετοχή του:

• στη 15η Λαμπαδηδρομία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» (16.8.2017)

• στο Αντάμωμα των Αποδήμων Ροδίων (Ασκληπιειό, 19.8.2017),

• στο 2ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων (20.8.2017),

• στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017» που πραγματοποιήθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαγγέλου «Ο ΑΙΘΩΝΑΣ» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου (21.8.2017),

• είχε συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και τους διοργανωτές των εκδηλώσεων που προάγουν τον εθελοντισμό και τον πολιτισμό.

Σε ομιλίες του στις και σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε «Ο Πολιτισμός και ο Εθελοντισμός, αποτελούν αξίες διαχρονικές για τον τόπο μας. Χρέος μας να τις διαφυλάξουμε και να τις μεταλαμπαδεύσουμε.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι ενεργοί πολίτες της περιοχής μας καλύπτουν με τις ενέργειές τους το μεγάλο κενό και την αδυναμία της κεντρικής εξουσίας να στηρίξει τον πολιτισμό μας, την παράδοσή μας, τα ήθη και τα έθιμά μας και τον αξιακό κώδικα πάνω στον οποίο στηριχθήκαμε και προοδεύσαμε ως λαός. Πολιτισμός και εθελοντισμός είναι έννοιες ταυτισμένες με την Ελλάδα.

Προχωράμε με οργάνωση και συμμετοχή ξεπερνώντας τις δυσκολίες, βάζοντας στόχους υψηλούς και διαδίδοντας σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες μας και στη νέα γενιά τον πολιτιστικό θησαυρό της περιοχής μας.