Ποσό 650.000 ευρώ καλείται να πληρώσει η τράπεζα σε δύο συμπατριώτες μας

Ποσό 650.000 ευρώ καλείται να πληρώσει η τράπεζα σε δύο συμπατριώτες μας

Ποσό 650.000 ευρώ καλείται να πληρώσει η τράπεζα σε δύο συμπατριώτες μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3819 ΦΟΡΕΣ

Για τις «δραστηριότητες» του πρώην διευθυντή του υποκαταστήματος

Το συνολικό ποσό των 650.000 ευρώ καλείται να καταβάλλει η Τράπεζα Πειραιώς σε δύο συμπολίτες μας οι οποίοι προσέφυγαν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, διεκδικώντας τα χρήματα που είχαν χάσει από τον πρώην διευθυντή του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Το δικαστήριο με τις ίδιες αποφάσεις του ζητά και από το πρώην τραπεζικό στέλεχος να καταβάλλει και για τις δύο αυτές υποθέσεις συνολικά 25.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο επιδίκασε να λάβει 72χρονος το συνολικό ποσό 447.485 ευρώ από την τράπεζα και 15.000 ευρώ από τον πρώην διευθυντή, καθώς επίσης και το ποσό των 200.200 ευρώ να λάβει 86χρονη από την τράπεζα και 10.000 ευρώ από τον πρώην διευθυντή. Πρόκειται για δύο ξεχωριστές υποθέσεις τις οποίες έκανε δεκτές το αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο μάλιστα κηρύσσει και προσωρινά εκτελεστές τις αποφάσεις του τόσο για την τράπεζα που καλείται να καταβάλλει συνολικά το ποσό των 300.000 ευρώ και για τις δύο υποθέσεις αλλά και για το πρώην στέλεχος της που καλείται να καταβάλλει όλα τα ποσά που του επιδικάστηκαν.

Η πρώτη υπόθεση αφορά 72χρονο συμπολίτη μας ο οποίος δια του δικηγόρου του κ. Παντελή Αποστολά κατέθεσε αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου κατά της τράπεζας αλλά και κατά του πρώην διευθυντή ζητώντας να του καταβληθεί τόσο το ποσό της ζημίας που είχε υποστεί και η οποία ξεπερνά τις 430.000 ευρώ καθώς και το ποσό των 40.000 έκαστος για ηθική βλάβη.

Σύμφωνα με την αγωγή που εξετάστηκε από το δικαστήριο, ο 72χρονος είχε καταθέσεις στη τράπεζα από τις οποίες έγιναν αναλήψεις του παραπάνω συνολικού ποσού. Μάλιστα φέρεται ο πρώην διευθυντής να πλαστογραφούσε την υπογραφή για τις αντίστοιχες εντολές των αναλήψεων, και εν τέλει να υπεξαίρεση τα χρήματα και από την τράπεζα. Όλες δε οι αναλήψεις φέρονται να γίνονταν με βιβλιάριο καταθέσεων που είχε στη διάθεσή του το πρώην τραπεζικό στέλεχος.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία της υπόθεσης έκανε δεκτή την αγωγή του 72χρονου και υποχρεώνει την τράπεζα να του καταβάλλει το ποσό των 447.485 ευρώ και τον πρώην διευθυντή το ποσό των 15.000 ευρώ με νόμιμο τόκο. Επίσης η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και έτσι η τράπεζα καλείται να καταβάλλει άμεσα το ποσό των 200.000 ευρώ και ο πρώην διευθυντής ολόκληρο το ποσό που του έχει καταλογιστεί, ενώ και οι δύο θα πληρώσουν και τις δικαστικές δαπάνες.

Το ίδιο δικαστήριο εξέδωσε ακόμη μία απόφαση που ουσιαστικά αφορά την ίδια υπόθεση «σκανδάλου», δηλαδή χρήματα που έκαναν «φτερά» από λογαριασμό που διατηρούσε στην εν λόγο τράπεζα 86χρονη συμπολίτισσα μας, η οποία κατέθεσε επίσης αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου δια του συνηγόρου κ. Παντελή Αποστολά.

Σύμφωνα με την αγωγή η 86χρονη διατηρούσε λογαριασμό από τον οποίο εκταμιεύθηκαν με πλαστογραφημένη την υπογραφή της το ποσό των 190.200 ευρώ.

Το δικαστήριο με την απόφαση του έκανε δεκτή την αγωγή της 86χρονης αναγνωρίζει ότι και η τράπεζα είναι υπόχρεη για αυτό και της ζητά να καταβάλλει στην συμπολίτισσα μας το ποσό των 200.200 ευρώ και στον πρώην διευθυντή το ποσό των 10.000 ευρώ με νόμιμο τόκο. Επίσης κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή για το ποσό των 100.000 ευρώ για την τράπεζα και ολόκληρο το ποσό για τον πρώην διευθυντή, ενώ θα πληρώσουν και τα δικαστικά έξοδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο 72χρονος όσο και η 86χρονη έχουν προσφύγει και στα ποινικά δικαστήρια καταθέτοντας εγκλήσεις κατά του πρώην διευθυντή και κατά παντός άλλου υπευθύνου για απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, απιστία, παράβαση καθήκοντος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες αλλά και κατά της τράπεζας για τα αδικήματα της απάτης και της απιστίας.

Για τον πρώην διευθυντή δικηγόρος παραστάθηκε ο κ. Άκης Δημητριάδης και για την τράπεζα ο κ. Ιωάννης Καρατζαφέρης.

Διαβάστε ακόμη

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη