Στο τραπέζι η  αναζήτηση λύσης  για το κυκλοφοριακό

Τα μεγάλα θέματα που «καίνε» το Δήμο της Ρόδου σχεδιάζει να «ανοίξει» από τον Σεπτέμβριο ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ανάμεσά τους και το ολοένα και πιο πιεστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη με το κυκλοφοριακό και την έλλειψη χώρων στάθμευσης.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του χθες ο κ. Χατζηδιάκος, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ Ρόδου, αναφέρθηκε στα θέματα με τα οποία θα καταπιαστεί η Δημοτική Αρχή μετά τον Αύγουστο.

Καταρχήν, είναι το ΕΣΠΑ και τα αντιπλημμυρικά έργα, όπως και η αγροτική οδοποιία για την οποία έχουν γίνει και οι σχετικές μελέτες.

Ιδιαίτερα στάθηκε ο Δήμαρχος στο κυκλοφοριακό, που όπως φάνηκε και από τη φετινή σεζόν, έχει γίνει πλέον το νούμερο ένα πρόβλημα ειδικά για το κέντρο της πόλης της Ρόδου, σε συνδυασμό βέβαια με αυτό του πάρκινγκ.

Είπε, λοιπόν, ότι ανάμεσα στα σχέδιά τους είναι η μονοδρόμηση περιμετρικά της Μεσαιωνικής Πόλης όπως και η δημιουργία χώρων στάθμευσης περιφερειακά του κέντρου. Μάλιστα, ένας από αυτούς είναι η αλάνα απέναντι από τον ΟΑΕΔ που ήδη έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός της.

Όπως είπε και ο ίδιος, αναγνωρίζει ότι πλέον το πρόβλημα έχει φθάσει στο απροχώρητο και ότι επείγει να ληφθούν μέτρα. Μάλιστα, επειδή κατά καιρούς, όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχουν γίνει μελέτες από το Δήμο για το κυκλοφοριακό, έχει αναθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες να επεξεργαστούν τα στοιχεία και να καταλήξουν σε μία πρόταση.

Τέλος, ενημέρωσε ότι αυτές τις ημέρες θα μεταβεί στην Αθήνα για το θέμα της αντικατάστασης των 32 χιλιάδων λαμπτήρων στο νησί μέσω ΣΔΙΤ.