Ο Δήμος Ρόδου αναβιώνει το πάρκο στο Ροδίνι

Εγκρίθηκε στις 22 Αυγούστου από τη Διαχειριστική Αρχή η ένταξη της μελέτης του Δήμου Ρόδου για την «Προστασία και Ανάδειξη του Πάρκου Ροδίνι στη Ρόδο» σε χρηματοδότηση για δράσεις προστασίας και ανάδειξης της φυσικής κληρονομίας. Η έγκριση του έργου €488.400, το οποίο περιέχει δράσεις συντήρησης του πάρκου που επί χρόνια είχε αφεθεί στη φθορά του χρόνου.

Ενδεικτικά περιλαμβάνονται εργασίες συντήρησης και καλλωπισμού πρασίνου, επισκευές ξύλινων διαδρόμων και γεφυρών, καθώς και η απολύτως απαραίτητη κατασκευή τοιχίων τα οποία θα προστατεύσουν το πάρκο από κατολισθήσεις και διαβρώσεις.

Το Ροδίνι είναι ένας φυσικός θησαυρός, ένα πάρκο που από την αρχαιότητα αποτελεί μια όαση πρασίνου για τους Ρόδιους. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να ξανακάνει το Ροδίνι ένα πάρκο για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της Ρόδου. Για το τμήμα της πρότασης που η Διαχειριστική Αρχή δεν ενέκρινε, και υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, και αφορά στη συντήρηση και διαμόρφωση των μονοπατιών και του δρόμου περιμετρικά του πάρκου, στα Πευκάκια, και μέσα από τους τάφους των Πτολεμαίων, ο οποίος καταλήγει στην Εθνική Οδό Ρόδου-Λίνδου, ο Δήμος θα ζητήσει την υλοποίηση του έργου μέσω σύναψης προγραμματικής σύμβασης με την ΠΝΑ, αφού υπάρχει δέσμευση των σχετικών πόρων στο τεχνικό της πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Ο Δήμος Ρόδου με το έργο αυτό προχωράει το στρατηγικό του σχεδιασμό για την ανάδειξη περιοχών ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, εμβληματικών για τη Ρόδο, τον τουρισμό, και την ιστορία του νησιού. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η μελέτη που έχει κατατεθεί για έγκριση χρηματοδότησης για την προστασία της Κοιλάδας των Πεταλουδών.