Εξαιρετικά καλά πήγαν οι υποψήφιοι της Ρόδου

Εξαιρετικά καλά πήγαν οι υποψήφιοι της Ρόδου

Εξαιρετικά καλά πήγαν οι υποψήφιοι της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1707 ΦΟΡΕΣ

Καλές οι επιδόσεις και των υποψηφίων από τα άλλα νησιά

Την εισαγωγή τους σε πολύ καλές σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας κατάφεραν και φέτος οι μαθητές του νησιού μας, ενώ αρκετά ήταν τα παιδιά που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να εισαχθούν στις σχολές των προτιμήσεών τους και μάλιστα με αρκετά υψηλή βαθμολογία, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν και κατά τη φετινή εξεταστική περίοδο!

Τα αποτελέσματα είχαν αναρτηθεί στα σχολεία και της περιοχής μας περίπου στις 10 το πρωί και η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν ομαλή χωρίς προβλήματα.
Συναισθήματα χαράς, συγκίνησης αλλά και μερικές φορές και απογοήτευσης πλημμύρισαν τους εκατοντάδες υποψηφίους του νομού μας οι οποίοι επεδίωξαν μία θέση στη σχολή προτίμησης τους. Συνολικά 1390 υποψήφιοι από τα σχολεία της Δωδεκανήσου πήραν μέρος φέτος στις Πανελλήνιες δίνοντας έτσι τη μάχη τους για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.
Από τα Λύκεια της Ρόδου πήραν μέρος 894 υποψήφιοι, ενώ από τα σχολεία των υπολοίπων νησιών του νομού μας, άλλοι 448.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την εξέταση των αποτελεσμάτων, τα Λύκεια της Ρόδου αλλά και γενικότερα του νομού μας τα πήγαν πολύ καλά, άριστα σε αρκετές περιπτώσεις, αφού οι μαθητές και οι μαθήτριες κατάφεραν υψηλές βαθμολογίες και ως εκ τούτου να πετύχουν την εισαγωγή τους όχι μόνο σε περιζήτητες σχολές (ιατρική, νομική, Πολυτεχνείο, Ψυχολογίας, παιδαγωγικές κ.α.) αλλά και με πολύ καλή σειρά. Σε κάποιες περιπτώσεις δε οι υποψήφιοι από τη Ρόδο και τα άλλα νησιά «χτύπησαν» πρωτιές στις σχολές που επέλεξαν.
Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Παπαδομαρκάκης δήλωσε τα εξής:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι ο Νομός Δωδεκανήσου ξεχώρισε από τους υπόλοιπους νομούς της Ελλάδας, όχι διότι είχαν επιτυχίες, αλλά επειδή εμείς φέτος πήγαμε πάρα πολύ καλά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Τα παιδιά μας πέρασαν σε σχολές με υψηλή ζήτηση, ενώ ακόμη και από τα μικρά νησιά μας είχαμε επιτυχίες, όπως για παράδειγμα στη Λέρο, στο Αγαθονήσι κ.α. Συγχαρητήρια λοιπόν στους μαθητές μας, στους αυριανούς φοιτητές, στους γονείς, αλλά και στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι στάθηκαν άλλη μία χρονιά πλάι ως όφειλαν και ως οφείλουν.

Επίσης γι’ αυτούς που δεν πέτυχαν τους στόχους τους, να θυμούνται πως ποτέ δεν είναι αργά, κάθε εμπόδιο για καλό και ευκαιρίες στην ζωή υπάρχουν πολλές, καμία απογοήτευση δεν πρέπει να υπάρχει και το μέλλον είναι μπροστά τους» κατέληξε ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Εξαιρετικά αποτελέσματα από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟΥ (1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου) συγχαίρει όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017 (επιτυχόντες και μη επιτυχόντες), τους άξιους καθηγητές τους ,τους γονείς τους που ήταν συμπαραστάτες τους σε αυτή την προσπάθεια. Από αυτή την διαδικασία βγήκαν όλοι κερδισμένοι. Σημασία έχει η προσπάθεια, ο αγώνας και η διεκδίκηση.
Σχετικά με τα αποτελέσματα της εισαγωγής μαθητών του ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟΥ στα ΑΕΙ: Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟΥ (1ου ΓΕΛ Ρόδου) για μια ακόμη χρονιά είχαν μεγάλες επιτυχίες στην εισαγωγή τους στα ΑΕΙ. Σε σύνολο 107 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι επιτυχόντες ήταν 97 (ποσοστό 91%).
Μεταξύ των επιτυχόντων είχαμε πολλές επιτυχίες στις λεγόμενες Μεγάλες Σχολές: Ιατρική-Φαρμακευτική Πολυτεχνείο, Βιολογία, Γεωπονική, Φιλολογικές και σχολές Ψυχολογίας, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μαθηματικών.
Επίσης πολλοί μαθητές ήταν επιτυχόντες στις Οικονομικές σχολές, Πληροφορικής και όλες τις σχολές που ήταν πρώτη επιλογή των υποψηφίων.
Κλείνοντας ένα μεγάλο «ΜΠΡΑΒΟ» στα παιδιά μας, στις οικογένειές τους στους άξιους καθηγητές του σχολείου που ήταν αρωγοί καθ όλη την διάρκεια της μαθητικής τους πορείας στο ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ.
Καλή δύναμη και καλές σπουδές σε όλους.

Άριστες επιδόσεις και από το 3ο ΓΕΛ Ρόδου
Με πολύ μεγάλη επιτυχία διαγωνίστηκαν και στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις οι απόφοιτοι του 3ου ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) προσθέτοντας άλλο ένα κρίκο στην αλυσίδα των επιτυχιών. Το ποσοστό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι πολύ υψηλό, ξεπερνώντας το 80%.

Για μια ακόμη φορά η προσπάθεια των μαθητών/-τριών αλλά και η σωστή καθοδήγηση από το έμπειρο διδακτικό προσωπικό με την υλική και ηθική συμπαράσταση του οικογενειακού τους περιβάλλοντος έφεραν αποτελέσματα πολύ καλύτερα από τον πανελλήνιο δείκτη, επιβεβαιώνοντας αφενός τον ζήλο και την προσπάθεια των μαθητών μας και αφετέρου την επί σειρά ετών συστηματική και ουσιαστική προετοιμασία τους. Ιατρική, Πληροφορική, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ναυπηγών, Φιλολογία… είναι μερικές από τις σχολές επιτυχίας των μαθητών μας. Οι τελειόφοιτοί μας, συνεχίζοντας την παράδοση των προηγούμενων ετών, ξεχώρισαν σημειώνοντας υψηλές επιδόσεις, πέτυχαν το στόχο τους, εισήχθησαν σε σχολές της πρώτης επιλογής τους και σε μεγάλο βαθμό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ποσοστό επιτυχίας: 80%
Ποσοστό επιτυχίας σε Α.Ε.Ι.: 82%
Ποσοστό επιτυχίας σε Τ.Ε.Ι.: 18%
Πολυτεχνικές σχολές: 18 μαθητές/-τριες
Ιατρική-Κτηνιατρική: 4 μαθητές
Φιλοσοφική: 11 μαθητές/-τριες
Πληροφορική: 7 μαθητές/-τριες
Φυσικομαθηματικές σχολές: 8
Χρηματο-οικονομικά: 13

Οι Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης
Μεγάλοι πρωταγωνιστές στις Σχολές της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αφορούν τον Τουρισμό, οι ΑΣΤΕ Ρόδου και Κρήτης, οι οποίες παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες βάσεις εισαγωγής από όλα τα συναφή τμήματα των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, ενώ σημειώνουν άνοδο, κάθε χρόνο. Οι συγκεκριμένες βάσεις, που ανακοινώθηκαν χθες, κυμαίνονται στα επίπεδα πολλών από τις περιζήτητες Σχολές.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Διευθυντής της ΑΣΤΕΡ Κυριάκος Πετάκος, απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:
«Με ιδιαίτερη χαρά συγχαίρουμε όλους τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης της Ρόδου.
Η ΑΣΤΕΡ ιδρύθηκε το 1956 και από τότε λειτουργεί ως μία αμιγώς ξενοδοχειακή Σχολή, στα πρότυπα της Ξενοδοχειακής Σχολής της Λοζάνης, ανήκει δε στο Υπουργείο Τουρισμού.
Οι απόφοιτοι της Σχολής, επί 60 χρόνια, στελεχώνουν και διευθύνουν τις μεγαλύτερες τουριστικές μονάδες της χώρας μας, αλλά και στο εξωτερικό και με την άρτια εκπαίδευσή τους, αναδεικνύουν την ΑΣΤΕΡ, σαν την πρώτη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης στη χώρα. Η συμβολή των αποφοίτων της, είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, όχι μόνο γιατί στελεχώνουν τον τομέα της ξενοδοχείας (hospitality) με άριστα επαγγελματικά καταρτισμένο διευθυντικό προσωπικό, αλλά και γιατί συμβάλλουν στη στελέχωση των λοιπών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, ενώ διορίζονται στο δημόσιο σε θέσεις ΤΕ. Ο πτυχιούχος, διαθέτει τις απαραίτητες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητες, ενώ είναι πρόθυμος και χαρούμενος να εξυπηρετεί, εξωστρεφής, κοινωνικός, πειθαρχημένος, επικοινωνιακός, με πάθος για απασχόληση στο χώρο της φιλοξενίας και με μέσο όρο επαγγελματικής αποκατάστασης τα 22 έτη.
Ευχόμαστε σε όλους τους νεοεισαχθέντες «Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων τους» και πιστεύουμε πως σε λίγο χρόνια, θα συγκαταλέγονται ανάμεσα στους επαγγελματίες, που τιμούν το όνομα της Σχολής».

Συγχαρητήρια
Με αφορμή την ανακοίνωση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας για το ακαδημαϊκό έτος 2017 - 2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου προέβη στην παρακάτω δήλωση στα Μ.Μ.Ε.:
«Σήμερα παίρνει τέλος η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις πρόσφατες πανελλαδικές εξετάσεις. Η ανακοίνωση των βάσεων και κατ’ επέκταση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ολοκληρώνει μια διαδικασία στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες Ελληνόπουλα με την άμεση στήριξη των εκπαιδευτικών της χώρας και τη συνδρομή των γονιών τους και συγγενικών τους προσώπων.

Συγχαίρω θερμά όσους πέτυχαν το στόχο τους και συνεχίζουν τον αγώνα για μάθηση στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας. Κέρδισαν μια μάχη και συνεχίζουν… διότι ο αγώνας για την απόκτηση γνώσεων είναι συνεχής και η δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση αποτελούν ατομική υποχρέωση και αναγκαιότητα με βάση τα δεδομένα της εποχής μας.

Καλή επιτυχία στη φοιτητική ζωή και στα νέα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπου θα βρεθούν και καλή σταδιοδρομία. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στους Δωδεκανήσιους μαθητές που μας έκαναν όλους υπερήφανους με την επιτυχία τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας.

Εύχομαι καλή τύχη και να μη νοιώσουν καμία απογοήτευση ή πίκρα οι νέοι και οι νέες που δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους και να συνεχίσουν της σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η ζωή θα τους δώσει πολλές ευκαιρίες και απαιτεί διαρκή αγώνα και προσπάθεια. Έχουν επιλογές και πρέπει και μπορούν να τις αξιοποιήσουν».

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων

Αύξηση βάσεων στα περισσότερα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2023: Σε ποιες σχολές πέρασαν οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες

Πανελλαδικές: Ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις εισαγωγής

Πανελλαδικές 2023 - Σάρωσαν τα Ροδιτόπουλα σε επιτυχίες- Πώς έγραψαν οι μαθητές από τα σχολεία του νησιού μας

Πανελλαδικές: Αύριο στη μια οι ανακοινώσεις για τις βαθμολογίες

Πανελλαδικές 2023: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Από 15 έως 23 Ιουνίου η εγγραφή για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών