Το μέλλον της κρουαζιέρας στο Νότιο Αιγαίο θέμα της συνάντησης του Δημάρχου Ρόδου με τους Περιφερειακούς Συμβούλους Κουνάκη και Ανανία

Ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου Φώτης Χατζηδιάκος είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νοτίου Δωδεκανήσου Μιχάλη Χριστοδούλου και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Παναγιώτη Κουνάκη και Άγγελο Ανανία σχετικά με το μέλλον της κρουαζιέρας στη Ρόδο και το Νότιο Αιγαίο. Στη συνάντηση αναλύθηκε η πρόταση των κ. Κουνάκη και Ανανία σχετικά με τη σύσταση Περιφερειακού Συμβουλίου Κρουαζιέρας, το οποίο θα απαρτίζεται από τα Λιμενικά Ταμεία της Περιφέρειας που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέμα της κρουαζιέρας.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η Ρόδος είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού στην Ελλάδα, και το μεγαλύτερο νησί της Περιφέρειας, και οφείλει να βγει μπροστά στηρίζοντας πρωτοβουλίες οι οποίες αποσκοπούν στη βιώσιμη ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Δήλωσε δε ότι πέραν των λιμενικών ταμείων, τα οποία διαθέτουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία στον τομέα της κρουαζιέρας, απαιτείται η σύμπραξη όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στο τουριστικό προϊόν.

Ο κος. Χατζηδιάκος δήλωσε ότι θα φέρει εισήγηση στην επόμενη συνεδρίαση της ΠΕΔ για τη δημιουργία δικτύου νήσων για την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τους Δημάρχους  Σύρου κ. Γιώργο Μαραγκό και Σαντορίνης  κ. Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο, οι οποίοι συμφωνούν με  την πρόταση. Ο κος. Χριστοδούλου θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συνεργασία μεταξύ των λιμενικών ταμείων του Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να γίνουν συντονισμένες κινήσεις για την τόνωση και προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού.