Ημέρες μουσικής 2017

Το Φεστιβάλ «ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2017» πιστό στο ραντεβού του για 18η χρονιά, ανοίγει τις πύλες του στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, για ξεχωριστές βραδιές κλασικής μουσικής με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και την Εταιρεία Συναυλιών ΦΟΡΜΙΓΞ.

Στην πρώτη συναυλία στις 28 Αυγούστου θα απολαύσουμε ένα ρεσιτάλ δύο Τούρκων μουσικών. Η GökçeBaharOytun και ο AnılBüyükiki είναι δύο διεθνούς φήμης σολίστες από την νέα γενιά των μουσικών που κάνουν καριέρα στην Ευρώπη και την Ασία. Θα μας κρατήσουν συντροφιά με μερικά από τα καλύτερα έργα του ρεπερτορίου και θα προσφέρουν μια θαυμάσια βραδιά μουσικής δωματίου στο κοινό της Ρόδου και τους επισκέπτες του νησιού.

Η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων [Greek-TurkishYouthOrchestra | GTYO] αποτελούμενη από 60 και πλέον χαρισματικούς νέους Έλληνες και Τούρκους μουσικούς, διανύοντας τη δέκατη επιτυχημένη της χρονιά, έχει γίνει άξια η inresidentορχήστρα του φεστιβάλ Ημέρες Μουσικής, διαφημίζοντας τη Ρόδο σε όλο τον κόσμο. Ξεκινώντας από τη Ρόδο, θα εμφανιστεί επίσης σε Ηράκλειο. Ρέθυμνο, Αθήνα και Ελευσίνα.

Στις ημέρες μουσικής θα παρουσιαστούν δύο συναυλίες, μία με σύνολα μουσικής δωματίου στις 30 Αυγούστου και μία με την μεγάλη ορχήστρα σε έργα συμφωνικής μουσικής την 1η Σεπτεμβρίου.  
Το φεστιβάλ του 2017 κλείνει στις 2 Σεπτεμβρίου με την σύμπραξη της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ρόδου με την χορωδία FreundedesBerthold-Gymnasiums από το Freiburgτης Γερμανίας σε μια βραδιά με Ελληνικό χρώμα.