Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Φ. Τερζάκη

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΠΑΝΟΠΤΙΚΟΝ, το Περιοδικό τέχνης και λόγου ΝΗΣΙΔΕΣ και το βιβλιοπωλείο ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ πραγματοποίησαν την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 στο χώρο του βιβλιοπωλείου την παρουσίαση του λογοτεχνικού-ταξιδιωτικού έργου «Αντίδρομα στον ήλιο» του συγγραφέα, μεταφραστή και στοχαστή Φώτη Τερζάκη.

Για το βιβλίο μίλησε η εκπαιδευτικός Αναστασία Ζέππου, τη συζήτηση με το συγγραφέα συντόνισε η δημοσιογράφος Ευρυδίκη Κοβάνη και αποσπάσματα από τα βιβλία διάβασε ο Αυγουστίνος Τσιριμώκος.

Το δίτομο έργο του Φώτη Τερζάκη «Αντίδρομα στον ήλιο» αποτελεί ένα δημιουργικό ταξιδιωτικό ψηφιδωτό, γεμάτο εικόνες, συναισθήματα ιστορικά στοιχεία αλλά και πολιτικό σχόλιο από την περιδιάβαση του συγγραφέα σε μέρη της Ανατολής, όπως η Τουρκία, η Συρία, η Αίγυπτος, το Ιράν, η Ινδία, η Ιαπωνία κ.ά. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που καταπιάνεται ο συγγραφέας με την καταγραφή των εντυπώσεών του από τα ταξίδια του.

Το 2010 εξέδωσε το βιβλίο «Η αυλακιά του Ρεμπώ. Τρία ταξίδια» όπου αναφέρεται στο ταξίδι του στις χώρες του κέρατος της Αφρικής. Μιλώντας για το βιβλίο του «Αντίδρομα στον ήλιο» ο Φώτης Τερζάκης έκανε λόγο για το ταξίδι ως πνευματική και εσωτερική εμπειρία και για την εμπλοκή του ταξιδιώτη στην περιπέτεια και τον κίνδυνο που υπάρχει στο ταξίδι ενώ η Αναστασία Ζέππου κυρίως έκανε μια θρησκειολογική προσέγγιση των δύο βιβλίων.

Στην βιβλιοπαρουσίαση παρέστη και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος στον πολιτισμό κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου.  
Επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι το ΔΚΣΜΡ έχει ξανασυνεργαστεί με το συγγραφέα με αφορμή την παρουσίαση του  βιβλίου του για την αισθητική σκέψη με τίτλο «Τροχιές του Αισθητικού» το 2010.

Τέλος, ο Φώτης Τερζάκης διαμένει αυτές τις ημέρες στον ξενώνα του ΔΚΣΜΡ όπου εργάζεται στη μετάφραση του βιβλίου «Φιλοσοφία και Θρησκεία» του Γερμανού φιλοσόφου Φρίντριχ Σέλινγκ ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει την καταγραφή των πρόσφατων ταξιδιωτικών του περιηγήσεων στην Ανδαλουσία και το Μαρόκο.