Δεν δόθηκε παράταση ωραρίου σε μπαρ της Παλιάς Πόλης

…Συνωστισμός επεκράτησε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου προχθές το απόγευμα, οπότε και συνεδρίαζε το Συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Ρόδου καθώς τη συνεδρίαση παρακολουθούσαν εκπρόσωποι και εργαζόμενοι μπαρ στην Παλιά Πόλη όπως και κάτοικοι της περιοχής που ενοχλούνται από τη μουσική.

Συγκεκριμένα, το θέμα που βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ήταν το αίτημα καταστήματος για παράταση του ωραρίου μουσικής μέχρι τη 1:00 το πρωί. Για το  θέμα αυτό, παρόντες στη συνεδρίαση ήταν περίπου σαράντα άτομα από το κατάστημα καθώς και περί τους τριάντα κατοίκους της περιοχής.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το κατάστημα για το οποίο κάτοικοι της γύρω περιοχής, τις προηγούμενες ημέρες, μετέβησαν στο Δήμο και εξέφρασαν τα παράπονά τους στον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο.

Η συζήτηση κύλησε ομαλά και για το θέμα τοποθετήθηκαν οι νομικοί εκπρόσωποί τους. Τελικά, το Συμβούλιο δεν ενέκρινε το αίτημα του καταστήματος με το σκεπτικό ότι το ωράριο μουσικής για τα υπόλοιπα καταστήματα είναι μέχρι τα μεσάνυχτα.

Σημειώνεται ότι, κατά τη συζήτηση, παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης κ. Τέρης Χατζηιωάννου ενώ αργότερα ήρθε και ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Γάκης.

Για το κοιμητήριο
Την αγορά αυτοκινήτου το οποίο θα χρησιμοποιείται στο κοιμητήριο για την εναπόθεση μπαζών, αποφάσισε χθες η δημοτική κοινότητα. Σημειώνεται, ακόμη, ότι εδώ και μία εβδομάδα έχουν τοποθετηθεί οι κάμερες στο χώρο του κοιμητηρίου, επτά στον αριθμό, ενώ υπάρχει και το αίτημα για την πρόσληψη και Εταιρείας φύλαξης στο χώρο.