Τέλη Σεπτεμβρίου τα μίνι

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής η σύσκεψη για τη νέα διοργάνωση κατηγορίας μίνι.

Το «παρών» έδωσαν οι εκπρόσωποι όλων των σωματείων της Ρόδου και συζητήθηκαν εκτενώς οι κανονισμοί που θα ισχύσουν στο προσεχές τουρνουά το οποίο θα ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όσα σωματεία επιθυμούν, δύναται να παρουσιάσουν δύο τμήματα ωστόσο κάθε ομάδα θα δηλώνει δωδεκάδα και όχι δεκαπεντάδα όπως συνέβη πέρσι. Επίσης, μετά τις υποχρεωτικές αλλαγές πεντάδων και τη χρησιμοποίηση και των δώδεκα αθλητών, οι προπονητές θα μπορούν να παρατάξουν στο παρκέ οποιαδήποτε σύνθεση επιθυμούν.

Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή είναι οι Κολοσσός (δύο τμήματα), Διαγόρας (δύο τμήματα), Ιάλυσος, Ελπίς, Ροδίων Άθλησις (δύο τμήματα), ΑΟ Σταματίου, Ιπποκράτης, ΑΕ Δικαίου, Ηρακλής 2000, Φοίβος, ΕΑΚΑ, Ακαδημία Καλύμνου, Σύμη και Κολλέγιο Ρόδου.
Κατεβαίνει το Κολλέγιο Ρόδου

Στο τουρνουά μίνι αλλά και στα πρωταθλήματα παμπαίδων, παγκορασίδων θα συμμετάσχει την προσεχή αγωνιστική περίοδο το Κολλέγιο Ρόδου το οποίο επανέρχεται δυναμικά στο τοπικό μπάσκετ, δίνοντας πάντα προτεραιότητα στα τμήματα υποδομής.  Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρξει αλλαγή καταστατικού και διαφοροποίηση του ονόματος.
Αμοιβές για διαιτητές και κριτές

Στο περσινό τουρνουά μίνι, τόσο οι διαιτητές όσο και οι κριτές πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για να μπορέσει να προχωρήσει η πρώτη απόπειρα διεξαγωγής των αγώνων της εν λόγω κατηγορίας.

Φέτος, όπως έγινε γνωστό, θα υπάρξει αμοιβή για δύο μέλη γραμματείας (το τρίτο θα προέρχεται από το γηπεδούχο σωματείο) και ένα διαιτητή.