Ο Διεθνούς φήμης  γλύπτης, ζωγράφος και φανατικός φίλος της Ρόδου Lello Esposito

Ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος συναντήθηκε την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 με το διάσημο Ιταλό γλύπτη και ζωγράφο Lello Esposito. Ο καλλιτέχνης από τη Νάπολη δραστηριοποιείται εδώ και τρεις δεκαετίες, έχει σημαντικές εκθέσεις σε όλον τον κόσμο, φανατικούς συλλέκτες όπως ο Γούντι Άλλεν, η Claudia Cardinale, Massimo D’ Alema και η Barilla, ενώ το έργο του έχει  δωρίσει  στον πρώην Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπάρακ Ομπάμα.

Θεωρείται ευρέως ως ένας από τους σημαντικότερους Ιταλούς εικαστικούς του 21ου αιώνα. Για αυτόν έχουν πει χαρακτηριστικά: «Δεν έχω καταφέρει να δω την ψυχή μου. Μπαίνοντας στο εργαστήριο του Esposito τουλάχιστον τη μύρισα».

Ο Lello Esposito είναι  μεγάλος φιλέλληνας και φίλος της Ρόδου, την οποία επισκέπτεται σχεδόν κάθε χρόνο. Σε προηγούμενη συνάντησή του με το κο. Χατζηδιάκο  υποσχέθηκε να φιλοτεχνήσει σύνθεση την οποία θα δωρίσει στο νησί και να τοποθετηθεί στη βάση, μπροστά από το Δημαρχείο.

Στη φετινή συνάντηση επανεπιβεβαίωσε την πρόθεσή του για τη δωρεά, ενώ δήλωσε στο Δήμαρχο με τον οποίο έχει αναπτύξει προσωπική φιλία, ότι προσφέρει στο Δήμο Ρόδου τη σύνθεση την οποία  είχε φιλοτεχνήσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που  απεικονίζει ένα χάλκινο δίσκο και η τότε Δήμαρχος Αθήνας δεν κατάφερε να μεταφέρει στην Ελλάδα. 

Η Ρόδος μέχρι και σήμερα καταφέρνει να γοητεύσει τους ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού, με την ιστορία της, την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά, και περισσότερο, με τους ανθρώπους της.