Άνοδος βάσεων  στις σχολές του  Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τέλος στην αγωνία για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων με τα αποτελέσματα των Βάσεων Εισαγωγής για τις 455 σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μάθει αν πέτυχε μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

 

Απόλυτη επιτυχία για τους υποψηφίους σε Λέσβο, Χίο, Ψαρά και Οινούσσες, καθώς το ειδικό ποσοστό μοριοδότησης, λόγω σεισμού, εξασφάλισε την εισαγωγή των υποψηφίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το σύνολο σχεδόν των σχολών, 13,  κατέγραψαν άνοδο στις βάσεις εισαγωγής, με την μεγαλύτερη 59,8% στο τμήμα Επιστημών της Θάλασσας, ενώ 4 σχολές κατέγραψαν πτώση, με την μεγαλύτερη, 11,1%, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Χίο.

Η δήλωση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Μιχάλη Καπιωτά:
«Με  την ανάρτηση των ονομαστικών καταστάσεων των επιτυχόντων στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,  κλείνει και για φέτος ο κύκλος της προσπάθειας και της αγωνίας για τις εκατοντάδες των υποψηφίων, των γονιών και των καθηγητών τους.

Ένας κύκλος που κράτησε αρκετό καιρό, χρόνια ίσως, με καλές και κακές στιγμές, με την ψυχολογική πίεση σε πολλές διακυμάνσεις, με ένα τέλος για τα περισσότερα παιδιά  ικανοποιητικό και αναμενόμενο.
Κι ας είναι η απόκλιση από τον σημερινό στόχο, η αφετηρία για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και αγώνα για την τελική επιτυχία.

Ανοίγει τώρα ένας νέος κύκλος, με καινούργιες αναζητήσεις, καινούργια καθήκοντα και υποχρεώσεις,  αλλά και δικαιώματα, τα δικαιώματα του «Ακαδημαϊκού πολίτη», του πρώτου τίτλου που αποκτούν όσοι/όσες αποφοιτούν από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η γνώση που αποκτήθηκε στα μαθητικά θρανία μαζί με την διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών, νέων φοιτητών πλέον, μέσα από τη συνολική εκπαιδευτική διαδικασία, ας είναι τα εφόδια που θα οδηγήσουν τα παιδιά αυτά μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους σε νέους κόσμους, με μεγαλύτερη αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι δυσκολίες τις οποίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι/ες της Λέσβου, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, φαίνεται ότι τους/τις χαλύβδωσαν με αποτέλεσμα να επιτύχουν διακρίσεις και να φέρουν τη ΔΔΕ Λέσβου στις πρώτες (ίσως και την πρώτη) θέσεις των επιτυχιών Πανελλαδικά.

Συγχαίρουμε τα παιδιά για την επιτυχία τους, τους ευχόμαστε καλή φοιτητική ζωή, στους γονείς ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις και τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε στους εκπαιδευτικούς, που στήριξαν τον αγώνα των παιδιών, συμμερίστηκαν την αγωνία τους και τους βοήθησαν στη  δύσκολη  προσπάθειά  τους. Εμείς θα είμαστε δίπλα σε όλους.»