Τοποθετήθηκαν πανιά στους Μύλους στο Μανδράκι

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί, αν μη τι άλλο, η παρέμβαση του Δήμου Ρόδου στους τρεις μύλους στο Μανδράκι αφού τοποθετήθηκαν πανιά και συντηρήθηκαν, κάτι που είχε να γίνει πάνω από μία εικοσαετία!

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι οι μύλοι αυτοί, που είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της πόλης, δεν είναι λειτουργικοί, έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα, ωστόσο το «λίφτινγκ» αυτό του Δήμου και χρειαζόταν να γίνει αλλά και αναβαθμίζει την εικόνα μιας από τις πιο όμορφες γωνιές της πόλης. Η παρέμβαση δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς χρειάζονται ακόμα κάποια βαψίματα στην κορυφή τους αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να είναι στη διάθεση του Δήμου ο γερανός.

Όσο για το τι έχει γίνει: Μετά από χρονικό διάστημα πλέον των δύο δεκαετιών τοποθετήθηκαν ακτίνες και πανιά, δίνοντας πλέον μία σαφώς βελτιωμένη εικόνα στους μύλους που έχουν και αυτοί τη δική τους ιστορία στη Ρόδο. Σημειώνεται ότι ο μόνος που είχε πανιά ήταν ο μεσαίος που χρησιμοποιείται από το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο.

Οι εργασίες έγιναν από το Τμήμα αυτεπιστασίας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του Λιμενικού Ταμείου που αγόρασε τα πανιά. Χρειάστηκαν δύο μήνες για να ολοκληρωθεί η παρέμβαση ενώ η πρώτη απόπειρα είχε γίνει τον περασμένο Μάρτιο, με αφορμή την επέτειο της 7ης Μαρτίου, ωστόσο το ισχυρό μπουρίνι που επικρατούσε στη Ρόδο την περίοδο εκείνη είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν τα πανιά που είχε βρει ο Δήμος και έτσι, μετά από εντολή του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου (σ.σ. ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα της Αντιδημαρχίας των Τεχνικών Υπηρεσιών), αγοράστηκαν καινούργια.