Επιστολή Αποκούραστου: «Δεν είναι όλοι Βετεράνοι»

Για την παρουσία, στις τάξεις του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ρόδου-Διαγόρα, παλαίμαχων αθλητών που δεν έχουν αγωνιστεί με τη φανέλα των δύο ιστορικών συλλόγων, στα πρωταθλήματα της Α’ και της Β’ Εθνικής κατηγορίας, διαμαρτύρεται ο Γιώργος Αποκούραστος, ιδρυτής και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου. Το περιεχόμενο της επιστολής, η οποία απευθύνεται στον πρόεδρο Μιχάλη Δράκο (ο κ. Αποκούραστος του δηλώνει τον απεριόριστο σεβασμό στο πρόσωπό του), είναι το ακόλουθο:  

«Με την επιστολή μου θέλω να καταθέσω δημόσια κάποιους σοβαρούς προσωπικούς προβληματισμούς μου, για τη λειτουργία του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ρόδου-Διαγόρα, απευθύνεται στο σημερινό πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Μιχάλη Δράκο και τα γράφω με την ιδιότητα του ανθρώπου που είχε και υλοποίησε την ιδέα της ίδρυσης του Συνδέσμου πριν από πολλά χρόνια. 

Κύριε πρόεδρε, του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ρόδου-Διαγόρα. Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σε συγχαρώ για τη θέση σου στο Σύνδεσμο. Η προσωπικότητά σου εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου τιμά το Σύνδεσμο και όλη την οικογένεια των βετεράνων ποδοσφαιριστών της Ρόδου, των πραγματικά βετεράνων ποδοσφαιριστών του Συνδέσμου. Αυτή είναι και η αφορμή που κάθομαι και γράφω αυτές τις λίγες γραμμές με λύπη και ιδιαίτερο προβληματισμό. 

Η αρχική μου σκέψη στην ίδρυση του Συνδέσμου, που σήμερα είναι γνωστός ακόμα και έξω από τα σύνορα της Ελλάδος, ήταν να το συγκροτούν μέλη ποδοσφαιριστές που να είχαν παίξει στην Α’ και στη Β’ Εθνική. Με έκπληξη έμαθα ότι στο Σύνδεσμο υπάρχουν σήμερα μέλη που δεν έχουν παίξει στις πιο πάνω κατηγορίες, παραβιάζοντας το αρχικό καταστατικό. 

Παράδειγμα ο Γιάννης Μαλλιάκας, που έπαιξε στο Διαγόρα, αλλά όχι Α’ ή Β’ Εθνική. Επίσης ο Βασίλης Κοντουδιός, ο οποίος είχε δελτίο στο Ροδιακό σε μικρές κατηγορίες, αλλά σε όλη του την καριέρα στο Ροδιακό, τον είδα μόνο να παίζει δύο φορές αναπληρωματικός.   Αλλά, αν υπάρχουν κι άλλα μέλη, θα πρέπει να διαγραφούν από το Σύνδεσμο, γιατί έτσι θα λέγονται όλοι Βετεράνοι και παρακαλώ αυτό να το λάβετε σοβαρά υπόψη σας.

Εξ άλλου, οι δύο προαναφερόμενοι ποδοσφαιριστές, Γ. Μαλλιάκας και Β. Κοντουδιός με άλλα δύο μέλη της προηγούμενης διοίκησης, προσπάθησαν να αλλοιώσουν την ιστορία των Βετεράνων και δια τον λόγο αυτό σύντομα θα βρεθούν στις δικαστικές αίθουσες. 

Τελειώνοντας πρόεδρε, θα ήθελα να προσπαθήσεις και θα είμαι κοντά σου, όσο και δύσκολο να είναι, να εκπληρώσεις την αρχική μου επιθυμία, οι μεγάλοι αυτοί δάσκαλοι να μπουν στα σχολεία και να φτιάξουμε μια μεγάλη ακαδημία με Ροδιτόπουλα που θα θυμίζει τη δική σας “φουρνιά”. 

Πρόεδρε, σου εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σου και είμαι σίγουρος ότι όπως και στο γήπεδο, έτσι και σαν πρόεδρος, θα αφήσεις και θα γράψεις την ίδια ιστορία».