Ενημέρωση προπονητών για τις αλλαγές

Πριν από λίγες μέρες, η FIBA ενημέρωσε επισήμως για τις αλλαγές στους κανονισμούς διαιτησίας που θα ισχύουν από 1η Οκτωβρίου σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα καθώς και στο Basketball Champions League. Οι βασικές και πιο σημαντικές αλλαγές αφορούν στον καταλογισμό των βημάτων καθώς και των αντιαθλητικών φάουλ.

Αυτές οι αλλαγές θα συζητηθούν, φυσικά, στο 35ο ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο της ΟΔΚΕ για τους αξιολογημένους διαιτητές. Το φετινό σεμινάριο, το οποίο θα ονομαστεί «Δημήτρης Μπασούρης», θα πραγματοποιηθεί στις 29, 30 Σεπτεμβρίου για τους «γκρι» της Α1 και της Α2 και την 1η και 2α Οκτωβρίου για τους διαιτητές Β’ και Γ’ εθνικής των συνδέσμων Νότου, στην Ανάβυσσο, και θα συμμετάσχουν οι αξιολογημένοι του Συνδέσμου Δωδεκανήσου, Άρης Φάκαρος και Γιώργος Αντωνίου. 

Μόλις επιστρέψουν από την Ανάβυσσο τα δύο μέλη του ΣΔΚΔ, θα προγραμματιστεί άμεσα από το Σύνδεσμο και την ΚΕΔ / ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου ένα τύπου σεμινάριο σε τοπικό επίπεδο που θα αφορά στην ενημέρωση των προπονητών όλων των σωματείων για τις επικείμενες αλλαγές στο μπάσκετ. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρσι, με πρωτοβουλία των «γκρι» που θέλησαν να μεταφέρουν τις γνώσεις τους στους τεχνικούς των ομάδων τόσο για να μεταλαμπαδεύσουν εκείνοι στα παιδιά τα όσα αλλάζουν γύρω από το άθλημα όσο και για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις με τα όποια σφυρίγματα κατά τη διάρκεια των πρωταθλημάτων. 

Όπως έγινε γνωστό, θα γίνει προσπάθεια ώστε η συνάντηση των διαιτητών με τους προπονητές να οριστεί σε μέρα και ώρα που θα μπορούν να μετακινηθούν αυθημερόν οι κόουτς των σωματείων του βορείου συγκροτήματος στη Ρόδο, ούτως ώστε να είναι παρόντες όσο το δυνατόν περισσότεροι προπονητές.