Κλήρωση με μπόλικη δόση αγωνίας

Ως το πλέον ανταγωνιστικό και συναρπαστικό των τελευταίων ετών αναμένεται από το φίλαθλο κόσμο το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries αγωνιστικής περιόδου 2017-2018. Η συμμετοχή των Ιάλυσου, Ρόδου και Διαγόρα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας αποκατέστησε τις ισορροπίες, δίνει στις παραδοσιακές δυνάμεις του τοπικού χώρο να «αναπνεύσουν» και τους επιτρέπει να διεκδικήσουν τον τίτλο σε ρεαλιστική βάση, χωρίς να θεωρούν την κατάκτησή του πρακτικά αδύνατη, λόγω της παρουσίας του «αχτύπητου» φαβορί.
 

Με δεδομένο πως οι «μνηστήρες» είναι αρκετοί και οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας έχουν ενισχυθεί, ιδιαίτερη σημασία αποκτά και η διαδρομή, συνεπώς η αγωνία για τη σειρά των αγώνων  είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Οι παράγοντες, οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι θα μάθουν το αγωνιστικό πρόγραμμα αύριο. Η διαδικασία της κλήρωσης ξεκινάει στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της ΕΠΣΔ και αφορά τους Φοίβο, ΔΙ.ΑΣ., Κλεάνθη, Κλεόβουλο, Αστέρα Παστίδας, Άρη Αρχαγγέλου, Διαγόρα Βατίου, Δόξα Ψίνθου, Ποσειδώνα Καρπάθου, ΑΕΡΑ, Ηρακλή Μαριτσών, Δόξα Καρδάμαινας, Κατταβιά, Απόλλωνα Καλυθιών, Νικαγόρα και Διγενή.      

Μέχρι την Παρασκευή, αιτήματα σχετικά με την κλήρωση κατέθεσαν  ο Ηρακλής, ο Κλεάνθης και οι τρεις ομάδες της Κω. Οι Μαριτσενοί και οι Παραδεισιώτες δεν θέλουν τα εντός έδρας παιχνίδια τους να συμπίπτουν, καθώς για τη συντήρηση των γηπέδων τους μεριμνούν οι ίδιοι άνθρωποι και χρησιμοποιούνται τα ίδια μηχανήματα, ενώ κλειδάριθμο ζήτησαν οι ΔΙ.ΑΣ., Δόξα Καρδάμαινας και Νικαγόρας, ώστε να αποφύγουν την ταυτόχρονη  διεξαγωγή τριών ματς στο νησί τους.