Ουρές, καθυστερήσεις και ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Το αδιαχώρητο επικρατούσε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο αεροδρόμιο της Ρόδου, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση δεκάδων πτήσεων τσάρτερ αλλά και εσωτερικών. 

Οι φωτογραφίες που αποτύπωσε ο φακός της "Ροδιακής", καταδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα που άλλαξε ο τρόπος ελέγχου των επιβατών για όλες τις πτήσεις. 
 


Η ουρά των επιβατών λίγο πριν τον έλεγχο, ήταν τεράστια, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν πτήσεις περισσότερο από μια ώρα αφού οι επιβάτες δεν προλάβαιναν να περάσουν από τον έλεγχο και έπειτα να επιβιβαστούν στις πτήσεις τους. Σύμφωνα με καταγγελίες συμπολιτών μας, αυτή η κατάσταση επικρατεί σχεδόν  όλο το καλοκαίρι χωρίς ακόμη να έχει βρεθεί κάποια λύση.

Ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών του νησιού μας αλλά και η έλλειψη προσωπικού έχουν ως αποτέλεσμα την τεράστια καθυστέρηση στον έλεγχο των επιβατών και ως επακόλουθο την καθυστέρηση πτήσεων. Έτσι, στα δεκάδες προβλήματα υποδομής του κατά τα άλλα Διεθνούς Αεροδρομίου της Ρόδου, έρχεται να προστεθεί και το νέο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι υπάλληλοι του αεροδρομίου, αυτό της καθυστέρησης ελέγχου λόγω ελλείψεων. 
 


Ωστόσο, αντίστοιχη είναι σχεδόν καθημερινά και η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο έξω απο το αεροδρόμιο, αφού τα αυτοκίνητα και τα πούλμαν συνωστίζονται σε έναν σχετικά μικρό χώρο αναλογικά με τον κόσμο που διακινείται καθημερινά στο αεροδρόμιο μέσα στη σεζόν.