Διεθνές τεχνολογικό συνέδριο στην Κω

Aπό χθες μέχρι το Σάββατο, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό επιστημονικό οργανισμό EURASIP (οργανώνουν το 25ο  Ευρωπαϊκό Συνέδριο EUSIPCO (European Conference for Signal Processing) στις άρτιες υποδομές του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου της Κω στον Ξενοδοχειακό Όμιλο «Κυπριώτης».

Το συνέδριο υποστηρίζεται και με την τεχνική συνεργασία του μεγαλύτερου οργανισμού Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στον κόσμο.

 


Πρόκειται για  το μεγαλύτερο ετήσιο Ευρωπαϊκό επιστημονικό-τεχνικό-ερευνητικό φόρουμ που ειδικεύεται σε τεχνολογίες πληροφορικής με πολλές εφαρμογές όπως βιοϊατρική, τηλεπικοινωνίες, τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική.

Συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, ερευνητές, μηχανικοί, και στελέχη βιομηχανιών υψηλής τεχνολογίας από όλο τον κόσμο και τα συμπεράσματά του τυγχάνουν μεγάλης προβολής από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Στην διοργάνωση υπολογίζεται να συμμετέχουν περίπου 800 σύνεδροι και 300 συνοδοί.
 


Σημαντικοί υποστηρικτές αυτού του διεθνούς συνεδρίου είναι ο Δήμος Κω και ο Ξενοδοχειακός Όμιλος «Κυπριώτης».