Αλβανοί κατηγορούνται για επεισόδιο σε βάρος αρχιτέκτονα που τους μήνυσε

Την πόρτα της ανακρίτριας πέρασε χθες για να απολογηθεί αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, σε βάρος αρχιτέκτονα της περιοχής μας.

Ο αλλοδαπός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους, ενώ στην υπόθεση κατηγορείται και ο αλλοδαπός ανιψιός του ο οποίος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις την Παρασκευή, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Βασίλη Περίδη.

Χθες πάντως απολογούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλβανός κατηγορούμενος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και εξιστόρησε τα όσα συνέβησαν στις 29 Απριλίου 2014 στις 10.30 το βράδυ επί κεντρικής οδού στην πόλη της Ρόδου.

Ο αλλοδαπός είπε λοιπόν ότι επέβαινε σε όχημα που οδηγούσε η ανιψιά του και μαζί τους ήταν ο άνδρας της και το τρίχρονο αγοράκι τους. Στην πορεία τους ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο που βρισκόταν στη λωρίδα κυκλοφορίας της ανιψιάς του, άνοιξε την πόρτα και βγήκε από αυτό ο αρχιτέκτονας ο οποίος μιλούσε στο κινητό του.

Αντιδρώντας άμεσα η ανιψιά του έστριψε το τιμόνι αριστερά  για να μην τον χτυπήσει μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, όπου ερχόταν άλλο αυτοκίνητο και φρενάρισε αυτή και το άλλο αυτοκίνητο.
Αγανακτισμένος από την επικίνδυνη αυτή ενέργεια του αρχιτέκτονα ο σύζυγος της ανιψιάς του, αφού θα μπορούσε είτε να χτυπήσει με το αυτοκίνητο τον αρχιτέκτονα και να τον σκοτώσει ή τραυματίσει, είτε  να τραυματιστούν και να σκοτωθούν εκείνοι, διαμαρτυρήθηκε έντονα στον οδηγό του  σταθμευμένου αυτοκινήτου στα ελληνικά.

Ο κατηγορούμενος είπε πως δεν γνωρίζει τι είπαν, καθώς δεν ξέρει ελληνικά, ενώ δήλωσε πως στη συνέχεια το παιδί άρχισε να κλαίει με τις φωνές και ακολούθησε καβγάς που ξεκίνησε – σύμφωνα με την απολογία- ο αρχιτέκτονας ο οποίος χτύπησε τον Αλβανό ανιψιό στο πρόσωπο κοντά στο αριστερό μάτι με το χέρι του όπου κρατούσε κλειδιά, προκαλώντας αιμοραγία στον αλλοδαπό.  Στη μέση για να τους χωρίσει μπήκε και η οδηγός του αυτοκινήτου την οποία ο αρχιτέκτονας φέρεται – σύμφωνα με τον αλλοδαπό κατηγορούμενο- να έσπρωξε κάτι που έκανε και στον ίδιο όταν επιχείρησε επίσης να τους σταματήσει.

Ο αλλοδαπός είπε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας που σε κάθε περίπτωση τον εμποδίζουν να έχει τη παραμικρή ανάμιξη σε εμπλοκές και πως στη συνέχεια μπήκαν στο αμάξι και έφυγαν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο αλλοδαπός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλε ο αρχιτέκτονας κατά των δύο αλλοδαπών Αλβανικής καταγωγής, στην οποία καταγγέλλει ότι τον χτύπησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν και να χρειαστεί μάλιστα η μεταφορά του στο νοσοκομείο της Ρόδου.