«Μπορούμε να δούμε το γήπεδο;»

Το δημοτικό στάδιο «Διαγόρας», λόγω τοποθεσίας, αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας, είναι αναμφίβολα ένα τουριστικό αξιοθέατο της Ρόδου που προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, εντός πόλεως. Δεν είναι, όμως, το μοναδικό.

Το κλειστό γυμναστήριο του Βενετοκλείου είναι …κρυμμένο για τον πολύ κόσμο. Η σήμανση δεν είναι επαρκής για να καθοδηγήσει τους τουρίστες ωστόσο εκείνοι φαίνεται πως είναι πολυμήχανοι και εύκολα ή δύσκολα το βρίσκουν. Παρότι δεν υπάρχει πινακίδα που ν’ αναγράφει στα αγγλικά για να κατανοούν οι ξένοι επισκέπτες, κατά καιρούς οι άνθρωποι του γηπέδου δέχονται ευγενικές «κρούσεις» από τουρίστες να τραβήξουν φωτογραφίες από τους εσωτερικούς χώρους και ρωτούν πληροφορίες για την εγκατάσταση.

Χθες το μεσημέρι, το Βενετόκλειο επισκέφθηκαν δύο Έλληνες από το μακρινό Έβρο, ένας εκ των οποίων ήταν από το χώρο του αθλητισμού. Φάνηκε γνώστης της γηπεδούχου ομάδας (Κολοσσός) αν και ρώτησε να μάθει αν ξεκίνησε η προετοιμασία της και πώς δείχνουν τα πράγματα μέχρι τώρα. Τράβηξε φωτογραφίες κι ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του γηπέδου για την ευγενική τους φιλοξενία.

Ενδεχομένως να περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι χώροι άθλησης τραβούν το ενδιαφέρον των τουριστών και θα πρέπει να γίνει ανάλογη αξιοποίηση του γεγονότος. Ο Κολοσσός αποτελεί «διαφημιστικό προϊόν», το όνομά του ακούγεται πανελλαδικά αλλά και στο εξωτερικό, δεδομένου ότι αθλητές του έχουν παίξει στο υψηλότερο επίπεδο (euroleague) και μαζί με την ομάδα προβάλλεται ολόκληρο το νησί.

Συν τοις άλλοις, το Βενετόκλειο έχει φιλοξενήσει κατά το παρελθόν πολύ σημαντικές διοργανώσεις, εικόνα από τις οποίες προβλήθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου (ευρωμπάσκετ νέων ανδρών 2009). Ενθύμια ή αναμνηστικά από αυτές τις διοργανώσεις δεν προβάλλονται πουθενά στο γήπεδο, με εξαίρεση τα γραφεία των υπαλλήλων στα οποία, φυσικά, δεν δίδεται πρόσβαση στους επισκέπτες.

Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι ορισμένοι ξένοι τουρίστες ρώτησαν αν υπάρχει στο γήπεδο μπουτίκ με είδη του Κολοσσού για ν’ αγοράσουν κι έλαβαν – δυστυχώς – αρνητική απάντηση.
 


Προχωρούν οι εργασίες

Ο χώρος υποδοχής στην είσοδο του Βενετοκλείου πήρε σειρά και άλλαξε «πρόσωπο», στο πλαίσιο των βελτιωτικών εργασιών που συνεχίζονται με συνέπεια στο γήπεδο από τους αρμόδιους υπαλλήλους.

Το πάτωμα και οι τοίχοι βάφτηκαν και καθαρίστηκαν ενώ στα πλάνα της επιτροπής διοίκησης του κλειστού γυμναστηρίου είναι και η αλλαγή της πόρτας εισόδου, απ’ όπου εισέρχονται (κι εξέρχονται) τόσο οι αθλητές όσο και οι φίλαθλοι.

Βγαίνει το ωρολόγιο πρόγραμμα

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταρτιστεί το ωρολόγιο πρόγραμμα προπονήσεων στο Βενετόκλειο καθώς η επιτροπή διοίκησης του γηπέδου ζήτησε, με επιστολή, από τα σωματεία που το χρησιμοποιούν ως έδρα, να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους αναφορικά με τον αριθμό ωρών προπόνησης που επιθυμούν.

«Παρακαλούνται οι ομάδες, που επιθυμούν να κάνουν χρήση του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου «Βενετόκλειο» (προπονήσεις – αγώνες), εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, να επικοινωνήσουν με την επιτροπή διοίκησης του κλειστού γυμναστηρίου στο τηλ. 22410 30073 και ώρες 08:00 – 14:00, έως τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017».