Ετοιμότητα και επαγρύπνηση ζητά ο Χ. Κόκκινος λόγω των πρόσφατων ύποπτων πυρκαγιών στα Δωδεκάνησα

Με αφορμή τις συνεχόμενες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν βραδινές ώρες με δύσκολες καιρικές συνθήκες, σε δυσπρόσιτες περιοχές της νήσου Ρόδου (οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν με επιτυχία), και σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) που συνιστά επιφυλακή στην νησιωτική μας Περιφερειακή Ενότητα λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου κ. Χ. Κόκκινος με το παρόν Δελτίο Τύπου αλλά και με έγγραφο που στάλθηκε προς τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, τους δήμους και τις εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας

ζητά:

διαρκή επαγρύπνηση, ετοιμότητα και περιφρούρηση των ευαίσθητων για πυρκαγιά περιοχών των νησιών της Δωδεκανήσου, καθώς και την αποφυγή από τον πληθυσμό οποιασδήποτε ενέργειας που μπορεί να προξενήσει πυρκαγιά (κάψιμο κλαδιών κ.λπ.).

Τέλος ενημερώνουμε ότι λόγω των πρόσφατων και «ύποπτων» πυρκαγιών που έπληξαν το νησί της Ρόδου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ερευνά κάθε ενδεχόμενο και μαζί με τις υπόλοιπες αρχές (Στρατός, Αστυνομία κ.λπ.) και τις εθελοντικές ομάδες, εντείνουν τη φύλαξη, τους ελέγχους και τις περιπολίες στις ευαίσθητες περιοχές σε στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.