Παραχωρείται κτίριο στο δήμο Ρόδου και στο σύλλογο των ΑμΕΑ

Στο Δήμο Ρόδου και τον Σύλλογο των ΑμΕΑ παραχωρείται το κτίριο του ΚΕΦΙΑΠ (σ.σ. πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑΔ) στους Αγίους Αποστόλους, μετά από συμφωνία με το Νοσοκομείο, κάτι που αποτέλεσε και το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου.

Σ’ αυτήν, μετείχαν η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κα Κατερίνα Χατζηστρατή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμΕΑ κ. Μανώλης Ζηδιανάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Άννα Ζωάννου, ο Πρόεδρος του ΔΟΠ κ. Σωτήρης Πετράκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ευγένιος Κορναρόπουλος, το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΑμΕΑ κ. Παναγιώτης Φωνιαδάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η σύσκεψη είχε σκοπό να καταρτιστούν συγκεκριμένες δράσεις για τη στήριξη των δομών ΑμΕΑ στη Ρόδο και είχε ως κύριο θέμα την τριμερή συμφωνία μεταξύ Δήμου, Νοσοκομείου, και Συλλόγου ΑμΕΑ, για το πλαίσιο λειτουργίας του κτιρίου του ΚΕΦΙΑΠ, με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ. Ο Δήμος, ήδη πραγματοποιεί δράσεις στο κτίριο αυτό με την επιτυχημένη λειτουργία του ΚΔΑΠ Αγίων Αποστόλων, ενώ θα εξασφαλίσει τη συνολική λειτουργία και συντήρηση του κτιρίου, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις δράσεις του Συλλόγου ΑμΕΑ.

Συζητήθηκε επιπλέον η δυνατότητα παραχώρησης χώρου ιδιοκτησίας του Δήμου στην εγγύτητα του ΚΕΦΙΑΠ στη συνοικία των Αγίων Αποστόλων προκειμένου να διαμορφωθεί εργαστήριο για τη δημιουργική απασχόληση ΑμΕΑ. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο του Δήμου για την ευρύτερη αναβάθμιση της περιοχής, με τη δημιουργία νέας παιδικής χαράς, χώρων αθλητισμού και αναψυχής, και εκμετάλλευση δημοτικών ακινήτων που είναι εγκαταλειμμένα για την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, σε δηλώσεις της αμέσως μετά τη σύσκεψη, είπε, μεταξύ άλλων, ότι επειδή οι εργαζόμενοι εκεί μπορούσαν να αξιοποιηθούν καλύτερα στη δομή του Νοσοκομείου τους μετέφεραν σ’ αυτό και έχουν εξυπηρετήσει πάρα πολύ. Έτσι, το κτίριο επειδή έχει και κάποιο εξοπλισμό που θα διευκόλυνε τα ΑμΕΑ, αφού αυτή ήταν και η αρχική του φιλοσοφία, προτίθενται και ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος των ΑμΕΑ να το χρησιμοποιήσουν, αφού κάνουν κάποιες μετατροπές, και να προσλάβουν και προσωπικό προς όφελος αυτών των ατόμων. Και δήλωσε η ίδια:

«Πιστεύω ότι είναι μία πολύ καλή προσπάθεια. Από την πλευρά μας ως Διοίκηση του Νοσοκομείου ανταποκρινόμαστε θετικά, φυσικά θα ζητήσουμε την άδεια του Υπουργείου Υγείας γιατί δεν μπορούμε να λειτουργούμε αυθαίρετα και ό,τι γίνει είναι προς το συμφέρον φυσικά αυτών των ατόμων που το έχουν ανάγκη».