Πρωτόγνωρες αφίξεις τουριστών  σε νησιά της Δωδεκανήσου

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν είναι οι δήμαρχοι Λέρου, Τήλου και Αστυπάλαιας.

«Για πρωτόγνωρες αφίξεις στη Λέρο», έκανε λόγο στην ΕΡΤ Ρόδου ο δήμαρχος, Μιχάλης Κόλλιας, τονίζοντας ότι φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ.
«Θ’ αποδειχθεί και από τα στοιχεία, είπε, που θα δώσω στη δημοσιότητα τον επόμενο μήνα».

Ο δήμαρχος Λέρου ανέφερε ότι για πρώτη φορά φέτος υπήρχαν τρεις πτήσεις, καθημερινά, από Αθήνα – Λέρο, ενώ και η ακτοπλοϊκή σύνδεση ήταν πολύ αναβαθμισμένη.

«Είχαμε πληρότητα 100%» είπε χαρακτηριστικά. Ως την καλύτερη τουριστική σεζόν, από τότε που ξεκίνησε η κρίση, χαρακτήρισε τη φετινή, στην ΕΡΤ Ρόδου, η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά.
«Πολλοί οι ξένοι τουρίστες, αλλά και πολλοί Έλληνες επισκέφθηκαν φέτος το νησί», προσθέτοντας ότι ο τουρισμός θα κρατήσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Πανορμίτης Κονταράτος, χαρακτηρίζοντας και αυτός τη φετινή σεζόν ως την καλύτερη.
«Το νησί δουλεύει κυρίως με Έλληνες και φέτος είχαμε πάρα πολλούς από τη Βόρεια Ελλάδα», προσθέτοντας ότι η Αστυπάλαια συνδυάζει ποιότητα και προσιτές τιμές.
Ο κ. Κονταράτος ανέφερε ότι οι συγκοινωνίες είναι σταθερές, ενώ τα παλαιότερα χρόνια όχι και έθεσε το θέμα της σύνδεσης με τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.
«Συνδεόμαστε περισσότερο με τα νησιά των Κυκλάδων, παρά με της Δωδεκανήσου όπου και ανήκουμε».