Ρόδος: Κουβανέζικοι χοροί απο τους Los Champicos στην πλατεία Ιπποκράτους (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όσους βρέθηκαν το Σάββατο βράδυ στην πλατεία Ιπποκράτους στην Παλιά Πόλη, όταν περίπου 50 άτομα απο την ομάδα κουβανέζικων χορών Los Champicos, ξεκίνησαν να χορεύουν rueda!

Τα μέλη της ομάδας, εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα στο πλήθος, και άρχισαν να επιδίδονται σε εκπληκτικές χορευτικές φιγούρες για περίπου 10 λεπτά, ενώ μόλις τελείωσε ο χορός τους, αυτοί εξαφανίστηκαν με τον ίδιο τρόπο που εμφανίστηκαν!

Το πλήθος κόσμου καταχειροκρότησε την εξαίσια αυτή πρωτοβουλία της ομάδας που μόνος της στόχος ήταν να δείξει στον κόσμο πόσο όμορφα μπορεί να περάσει ο κόσμος με τον χορό.

Λίγο μετά τις δέκα το βράδυ λοιπόν, και ενώ η Παλιά Πόλη ήταν γεμάτη τουρίστες, ξεκίνησε η μουσική, και ένα- ένα τα ζευγάρια του Los Champicos, άρχισαν να λικνίζονται στους ρυθμούς της rueda! Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε γύρω από το σιντριβάνι της πλατείας Ιπποκράτους παρακολουθώντας το εξαίσιο αυτό θέαμα, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που απο απλοί θεατές σχεδόν ενσωματώθηκαν με τους χορευτές.

Μιλώντας μέλη του Los Champicos στην “Ροδιακή”, ανέφεραν πως αυτό που ήθελαν ήταν να "ξυπνήσουν" τον κόσμο και να του δείξουν πόσο ωραία περνάνε χορεύοντας, πόσο όμορφο μέσο διασκέδασης και κοινωνικοποίησης αποτελεί ο χορός. Σκοπός των Los Champicos είναι να παρακινήσουν τον κόσμο να αρχίσει να χορεύει και να περνάει καλά.