Απολογήθηκε ο Αλβανός για το επεισόδιο σε βάρος αρχιτέκτονα

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του και ο δεύτερος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, σε βάρος αρχιτέκτονα της περιοχής μας.

Υπενθυμίζεται πως για την ίδια υπόθεση στις 28 Αυγούστου απολογήθηκε και ένας ακόμη αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος επίσης αφέθηκε ελεύθερος και μάλιστα χωρίς όρους.

Χθες, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Βασίλη Περίδη ο αλλοδαπός κατηγορούμενος πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου και απολογούμενος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζει ο αρχιτέκτονας, τονίζοντας μάλιστα ότι έχει ήδη στραφεί με έγκληση εναντίον του.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στις 29 Απριλίου 2014 στις 10.30 το βράδυ επί κεντρικής οδού στην πόλη της Ρόδου, ο αλλοδαπός είπε πως ο αρχιτέκτονας ήταν αυτός που αρχικά τον εξύβρισε και εν συνεχεία τον χτύπησε στο πρόσωπο με το χέρι του στο οποίο κρατούσε και τα κλειδιά του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει τραύμα και να αιμορραγήσει. 

Ο ίδιος είπε ότι επέβαινε σε όχημα που οδηγούσε η γυναίκα του και μαζί τους ήταν ο θείος της και το τρίχρονο αγοράκι τους. Στην πορεία τους ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο που βρισκόταν στη λωρίδα κυκλοφορίας το όχημα τους, άνοιξε την πόρτα και βγήκε από αυτό ο αρχιτέκτονας ο οποίος μιλούσε στο κινητό του.

Αντιδρώντας άμεσα η γυναίκα του έστριψε το τιμόνι αριστερά  για να μην τον χτυπήσει μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, όπου ερχόταν άλλο αυτοκίνητο και φρενάρισε αυτή και το άλλο αυτοκίνητο.

Αγανακτισμένος από την επικίνδυνη αυτή ενέργεια του αρχιτέκτονα ο αλλοδαπός, αφού θα μπορούσε είτε να χτυπήσει με το αυτοκίνητο τον αρχιτέκτονα και να τον σκοτώσει ή τραυματίσει, είτε  να τραυματιστούν και να σκοτωθούν εκείνη, διαμαρτυρήθηκε έντονα στον οδηγό του  σταθμευμένου αυτοκινήτου και τότε ξεκίνησαν όλα.

Ο αρχιτέκτονας φέρεται να χτύπησε τον Αλβανό στο πρόσωπο κοντά στο αριστερό μάτι με το χέρι του όπου κρατούσε κλειδιά, προκαλώντας του αιμοραγία. Στη μέση για να τους χωρίσει μπήκε και η οδηγός και σύζυγός του, την οποία ο αρχιτέκτονας φέρεται – σύμφωνα με τον αλλοδαπό κατηγορούμενο- να έσπρωξε κάτι που έκανε και στον θείο της όταν επιχείρησε επίσης να τους σταματήσει.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο αλλοδαπός αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.