Σοκ για Μίαρη, ψυχρολουσία για τη διαιτησία της Ρόδου

 Ένα μικρό Βατερλό περιγράφουν τα νέα που επιφύλαξε στη δωδεκανησιακή διαιτησία η ανακοίνωση της ΚΕΔ/ΕΠΟ για τη σύνθεση των πινάκων διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών της 2ης και της 3ης κατηγορίας. 

Οι απώλειες είναι σημαντικές, ενώ δεν αποκλείεται στην πορεία να προστεθεί άλλη μία στον πίνακα βοηθών της Super League, κάτι που θα συμβεί αν ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης δεν πάρει μία δεύτερη ευκαιρία στα επαναληπτικά τεστ φυσικής κατάστασης. Την πρώτη τη χαράμισε προ ημερών στο πλαίσιο των δοκιμασιών που διοργανώθηκαν για τους βοηθούς της 3ης κατηγορίας (με αυτούς της 1ης δεν έτρεξε λόγω κωλύματος) και προσεγγίζοντας το θέμα του ρεαλιστικά, η επιστροφή του μοιάζει απίθανη. 
                                                   
Τα δυσάρεστα 
Παρότι πέτυχε τόσο στις γραπτές εξετάσεις, όσο και στα τεστ φυσικής κατάστασης, ο Μανώλης Μίαρης έμεινε εκτός των επιλογών του επικεφαλής της ΚΕΔ/ΕΠΟ, Πορτογάλου Βίτορ Μανουέλ ντε Μέλο Περέιρα για τον πίνακα των διαιτητών της 2ης κατηγορίας. 

Ο πίνακας βοηθών της ίδιας κατηγορίας έμεινε χωρίς Δωδεκανήσιο, ενώ μία θέση χάθηκε στον πίνακα διαιτητών της 3ης κατηγορίας, καθώς ο Νίκος Δημαράκης «κόπηκε» στις γραπτές εξετάσεις. Επιπλέον, μάταια αναμενόταν να προβιβαστεί στην ίδια κατηγορία ο Τάσος Γιαννουκάς, που όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνει στην 4η. 

Απώλειες καταγράφηκαν και στους πίνακες των παρατηρητών. Ο Κώστας Ζαννετίδης υποβιβάστηκε από την 1η στη 2η κατηγορία, ενώ τη θέση τους στην 3η, προφανώς λόγω των επιδόσεών τους στα γραπτά, έχασαν οι Μπάμπης Λάμπρου και Παναγιώτης Βασιλείου, οι οποίοι αναμένεται να αξιολογηθούν στην 4η κατηγορία. 
                                                   
Οι επιτυχόντες 
Τη θέση του στον πίνακα διαιτητών της 2ης κατηγορίας διατήρησε ο Μανώλης Κυρίτσης. Διαιτητές της 3ης κατηγορίας παραμένουν οι Δημήτρης Ατσικνούδας, Αντώνης Παπαβασιλείου και Μάριος Ωραιόπουλος και βοηθός ο Αλέξανδρος Σπάρταλης, ενώ σε επίπεδο παρατηρητών, οι Κώστας Ζαννετίδης, Βαγγέλης Κατσιδώνης και Βασίλης Τσαγγάρης τοποθετήθηκαν στη 2η κατηγορία και στην 3η κατηγορία οι Νίκος Σταυριανός και Μανώλης Στέργου. Σημειώνεται, πως ο τελευταίος αξιολογείται για πρώτη φορά.