Ανοιχτό τουρνουά στη Ρόδο και το χειμώνα!

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η πρώτη σύσκεψη, μετά την ολοκλήρωση του 6ου ανοιχτού τουρνουά μπάσκετ, των εκπροσώπων των ομάδων που συμμετέχουν και απαρτίζουν την επιτροπή που συστάθηκε για την περαιτέρω οργάνωση αγώνων.

Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, κ. Στέφανος Κυριαζής, ο πρόεδρος του συνδέσμου κριτών Δωδεκανήσου, κ. Γιώργος Κατσικανταής, το μέλος της ΚΕΔ / ΤΕ ΕΟΚ Δωδ/σου, κ. Γιάννης Στάλας και οι εκπρόσωποι των ομάδων Δικηγόρων (Κωνσταντίνος Αβδελλής), Κολλεγίου Ρόδου (Εμπεδοκλής Υψηλάντης), ΤΕΕ (Γιάννης Μαρουλλάκης), Πυροσβεστικής (Φώτης Ματσούκας), Underdogs (Γιώργος Στεφανίδης), Airball (Δημήτρης Λάγκαλης), Starters (Δημήτρης Αρβανίτης), Χαβαλένθια (Νίκος Σπανουδάκης) και Buzzer Beaters (Γιάννης Βαρβαρής).  Η συνάντηση αφορούσε σε δύο σκέλη: τον απολογισμό του τουρνουά που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο και το «επόμενο βήμα».

Όσον αφορά στον απολογισμό, ήταν σύντομος καθώς οι εκπρόσωποι των ομάδων συμφώνησαν ότι το τουρνουά ήταν πετυχημένο, επισημαίνοντας ένα – δύο σημεία που θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη εν όψει της επόμενης διοργάνωσης και να αποφευχθούν, όπως η διακοπή των αγώνων για μία εβδομάδα λόγω της συμμετοχής των Δικηγόρων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Κατατέθηκε, επίσης, η άποψη να ξεκινήσει νωρίτερα το επόμενο θερινό τουρνουά σε σχέση με το φετινό (19 Ιουνίου).

Προχωρούν για το Κύπελλο
Οι περιορισμένες λύσεις στο γηπεδικό πρόβλημα έβαλαν «φρένο» στην εμφανή διάθεση να πραγματοποιηθεί και χειμερινό ανοιχτό τουρνουά καθώς το μεν Βενετόκλειο απασχολεί ο Κολοσσός, στο δε κλειστό των Καλυθιών θα ξεκινήσουν άμεσα εργασίες για την τοποθέτηση καθισμάτων.

Το γήπεδο της Κρεμαστής δεν ενδείκνυται από πολλές απόψεις (επίσης έχουν προγραμματιστεί εργασίες) κι έτσι όλη η καλή διάθεση για το 1ο χειμερινό ανοιχτό τουρνουά αναγκαστικά θα μπει στην αναμονή για του χρόνου.  Αντιθέτως, την περίοδο των εορτών το πρόγραμμα στο Βενετόκλειο αναμένεται να είναι λιγότερο επιβαρυμένο και μπορούν να βρεθούν ώρες για τη διεξαγωγή νοκ άουτ αγώνων, με τη μορφή Κυπέλλου. 

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη διοργάνωση θα οριστικοποιηθούν αφού γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος της Stoiximan.gr Basket League που συμμετέχει ο Κολοσσός H Hotels και γίνει γνωστό εάν και φέτος ο ΕΣΑΚΕ έχει σκοπό να ορίσει αγώνες την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων (όπως έγινε πέρσι) ή της Πρωτοχρονιάς, ούτως ώστε να βρεθούν μέρες και ώρες για το Κύπελλο