Επετειακή εκδήλωση για την απαγόρευση των χημικών

Την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Δελφοί του Rodos Palace Hotel η επετειακή εθνική εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας  του Διεθνούς Οργανισμού Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων (OPCW), ο  οποίος βραβεύθηκε με το Nobel Ειρήνης 2013 για τις δραστηριότητές του για την καταστροφή των χημικών όπλων παγκοσμίως.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διαχείρισης Αποβλήτων του Τμήματος Περιβάλλοντος, στα πλαίσια του Διεθνούς Συνεδρίου Περιβαλλοντικής Επιστήμης & Τεχνολογίας.

 

Ο καθηγητής Ιωάννης Σεϊμένης
Ο καθηγητής Ιωάννης Σεϊμένης


Το πρόγραμμα περιελάμβανε:
- Μήνυμα του Γενικού Διευθυντή του OPCW Πρέσβυ κ. Ahmet UZUMCU από την έδρα του Οργανισμού στη Χάγη
- Χαιρετισμό-Ομιλία από τον Πρέσβυ των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Geoffrey R. PYATT
- Ομιλία του Προέδρου του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών Καθηγητή Ιωάννη Α. Σεϊμένη, Γραμματέα της Εθνικής Αρχής Χημικών Όπλων
- Παρουσίαση δραστηριοτήτων και επιθεωρήσεων του Οργανισμού κατά τη διάρκεια της 20ετίας

 

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Geoffrey Pyatt
Ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Geoffrey Pyatt


Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος: 
Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Geoffrey Pyatt, o Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο εντεταλμένος εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χρήστος Μπάρδος, ο Αναπληρωτής Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σπύρος Συρόπουλος, ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου κ. Γεώργιος Κτιστάκης, ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Νικόλαος Χιονής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου Ταξίαρχος Γεώργιος Γεωργακάκος, Στελέχη της Πρεσβείας των ΗΠΑ, πολυμελής Αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και Σύνεδροι του Διεθνούς Συνεδρίου Περιβαλλοντικής Επιστήμης & Τεχνολογίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνεδρίου Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Δημήτριο Λέκκα, Διευθυντή του Εργαστηρίου Διαχείρισης Αποβλήτων του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.