Φθινόπωρο γεμάτο Run Greece

Ο Φθινοπωρινός κύκλος του Run Greece, ενός από τα μεγαλύτερα δρομικά γεγονότα της χώρας μας, είναι προ της εκκίνησης, με τρεις αγώνες και μέχρι τον τελικό που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά φέτος στη διάρκεια του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.
 

Στις 24 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο 5ος αγώνας της σειράς και πρώτος του Φθινοπωρινού κύκλου, στην Αλεξανδρούπολη ενώ την 1η Οκτωβρίου ο 6ος και για πρώτη φορά στη Ρόδο. Στην Πάτρα θα διεξαχθεί ο τελευταίος, 7ος αγώνας για το 2017.

Ο Εαρινός κύκλος ολοκληρώθηκε στις 21 Μαΐου στα Ιωάννινα, ενώ είχαν προηγηθεί οι αγώνες στις 26 Μαρτίου στη Λάρισα, στις 30 Απριλίου στο Ηράκλειο και στις 14 Μαΐου στη Καστοριά.

Η σειρά αγώνων Run Greece απευθύνεται σε όλους τους ενεργούς πολίτες κάθε ηλικίας, προτρέποντας για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μέσω της άθλησης και της συμμετοχής σε αθλητικές εκδηλώσεις.

Οι αγώνες Run Greece δεν είναι μόνο ένα τοπικό αθλητικό γεγονός αλλά δράσεις που αφορούν στο σύνολο της κοινωνίας μέσα από την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των πολιτών και τον κοινωνικό χαρακτήρα που τους προσδίδει η στήριξη - μέσα από τους ίδιους τους αγώνες - κοινωφελών ιδρυμάτων και οργανισμών στις πόλεις που διοργανώνονται, από τον Μεγάλο Χορηγό του αγώνα και τον ΣΕΓΑΣ.

Ρόδος 1 Οκτωβρίου  
«Ο αγώνας της Ρόδου διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά στο μοναδικό Νησί των Ιπποτών από τον ΣΕΓΑΣ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου, και Μεγάλο Χορηγό, όπως και σε όλους τους αγώνες της σειράς RUN GREECE, τη WIND HELLAS.

Στον 6ο αγώνα για τη φετινή σειρά αγώνων Run Greece, η πόλη της Ρόδου, όπου περίπου 2.500 δρομείς αναμένεται να συμμετάσχουν σε όλους τους αγώνες δρόμου της διοργάνωσης και να απολαύσουν μια μοναδική γιορτή με φόντο το μαγευτικό μεσαιωνικό τοπίο της πόλης και τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η απόφαση του ΣΕΓΑΣ να εντάξει τη Ρόδο στο δίκτυο των πόλεων που φιλοξενούν τους αγώνες RUN GREECE αποτελεί σημαντική εξέλιξη του θεσμού που μέσα από τον αγώνα αυτόν, μεγαλώνει, εξαπλώνεται σε όλη την ελληνική επικράτεια και ενισχύει το διεθνές προφίλ του.

H διαδικασία online εγγραφών για τον αγώνα RUN GREECE ΡΟΔΟΣ είναι δυνατή μόνο μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης ενώ έντυπες αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου (Δημοτικό Στάδιο Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ») αλλά και στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, στον Πεζόδρομο Πλαστήρα (έναντι Ακταίον).

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Οι εγγραφές ολοκληρώνονται με τη συμπλήρωση των ορίων συμμετοχής ανά αγώνα ή το αργότερο την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, στο βαθμό που τα όρια συμμετοχής δεν έχουν συμπληρωθεί νωρίτερα.

Για τους συμμετέχοντες που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους επιτυχώς μέχρι και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2017 εκδίδεται προσωποποιημένος αριθμός συμμετοχής (με τυπωμένο το όνομα του συμμετέχοντα τυπωμένο επάνω στον αριθμό συμμετοχής).

Εγγραφές μετά τις 26 Σεπτεμβρίου είναι δυνατές μόνο εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί τα παρακάτω όρια συμμετοχής και μόνο κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών της διοργάνωσης, από όπου όλοι οι δρομείς παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους.

Το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης φιλοξενείται στο Ξενοδοχείο BEST WESTERN RHODES PLAZA το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 από τις 10.00 έως τις 20.00.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ:
•    Με κατεύθυνση την παραλιακή λεωφόρο επί της Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) προς ΑΚΤΑΙΟΝ, Νέα Αγορά, Σταθμό Ταξί, στροφή αριστερά επί του κρασπέδου πριν την Πλατεία Νεωρίου με κατεύθυνση τον Φάρο του Αγ. Νικολάου

•    Στο τέλος του κρασπέδου και πριν τον Φάρο του Αγ. Νικολάου αναστροφή δεξιά, άνοδος της ράμπας προς το επάνω διάζωμα (δρόμο)

•    Μπροστά από τους Μύλους, κατεύθυνση προς την έξοδο και τη συμβολή με τη Λεωφόρο Ελευθερίας, Πύλη Ελευθερίας, αριστερά Πύλη Ταρσανά, δεξιά Ακτή Σαχτούρη επί του οδοστρώματος

•    Κατεύθυνση προς το τουριστικό λιμάνη, στροφή δεξιά ακολουθώντας το οδόστρωμα παράλληλα με τα τείχη (κυκλοφοριακή κατεύθυνση οχημάτων) με κατεύθυνση τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Αυστραλίας - Καναδά - Βύρωνος, στροφή δεξιά στην αρχή της Βύρωνος

•    Άνοδος της Βύρωνος παράλληλα με τον μαντρότοιχο του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου, μέχρι τη συμβολή (Ρολόι Σταδίου) της Βύρωνος με τις οδούς Βενετοκλέων και Λεωφόρου Δημοκρατίας

•    Δεξιά με κατεύθυνση την καθολική Εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου

•    Διαδρομή επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας (έχοντας δεξιά το πάρκο και την τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης)

•    Διασχίζουμε τη συμβολή με την οδό Ναβαρίνου (αριστερά) και το λιθόστρωτο προς την Πύλη Ντ' Αμπουάζ (δεξιά) με κατεύθυνση τη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου (αριστερά) και την αρχή της Εθνάρχου Μακαρίου (δεξιά)

•    Διασχίζουμε τη διασταύρωση με την Αλ. Διάκου (αριστερά) και Αλ. Παπάγου (δεξιά) και φθάνουμε στην Πλατεία Κύπρου, διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη (αριστερά), Γαλλίας (άνοδος προς την Πλατεία Κύπρου) και Τάρπον Σπρινγκς (δεξιά)

•    Διασχίζουμε την Πλατεία Κύπρου συνεχίζοντας την Εθνάρχου Μακαρίου προς την έξοδο στην παραλιακή Λεωφόρο Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) και στη συνέχεια αριστερά προς το σημείο τερματισμού.