Όχι στο εργοστάσιο γεωθερμίας

Από τη Συντονιστική Επιτροπή Νισύρου κατά του Γεωθερμικού εργοστασίου, στάλθηκε η παρακάτω διαμαρτυρία στην εταιρεία “ΔΕΗ Ανανεώσιμες”.

“Κύριοι
Με αφορμή τον διαγωνισμό που προκήρυξε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, για την επιλογή στρατηγικού εταίρου, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα μεγάλα γεωθερμικά πεδία της χώρας, ο λαός της Νισύρου σας γνωστοποιεί, για πολλοστή φορά την αντίδραση και την αντίστασή του.
Πληροφορηθήκαμε, τούτες τις μέρες, ότι στον διαγωνισμό, ανταποκρίθηκαν αρκετές εταιρείες, και ως εκ τούτου, η επιλογή στρατηγικού εταίρου σε σύντομο χρονικό διάστημα, υποθέτουμε, ότι θα λάβει σάρκα και οστά.

Η οδηγία 2003/35 της Ε.Ε. η οποία ενσωματώθηκε στο εσωτερικό μας δίκαιο με την ΚΥΑ 37111/26-9-2003 (ΦΕΚ 332 Β') προβλέπει ότι: " για την πραγματοποίηση κάθε σημαντικού σε σχέση με το περιβάλλον έργου, το κάθε κράτος-μέλος, πρέπει να εξασφαλίσει διαδικασίες για την αποτελεσματική συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στη λήψη αποφάσεων"

Σας υπενθυμίζουμε ότι η αντίσταση των Νισυρίων παραμένει ισχυρή!!! Δεν θα αποσπάσετε τη συγκατάθεσή μας, όσο κι αν το επιδιώκετε. Σας φωνάζουμε, περισσότερο από είκοσι χρόνια:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ κι εσείς, εξακολουθείτε να κάνετε σχέδια και να προβαίνετε σε προκηρύξεις διαγωνισμών αψηφώντας τις απόψεις μας, την αντίστασή μας και την αγωνία μας για το νησί μας. Ενημερωθείτε από την  ιστοσελίδα της Εταιρείας Νισυριακών Μελετών nisyriakesmeletes.gr και στην ενότητα Οικολογία, επί του θέματος και σταματήστε να μας αγνοείτε. Εξακολουθούμε να φωνάζουμε ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ!!!

Επιτέλους σεβαστείτε μας!!!
Συντονιστική Επιτροπή Νισύρου
κατά του γεωθερμικού εργοστασίου”.