Εξηγήσεις ζητά ο Στράτος Καρίκης για το κοινωνικό ιατρείο

Επιστολές προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Ευαγγ. Μανδρακό, αναφορικά με την έξωση του κοινωνικού ιατρείου, και τις απευθείας αναθέσεις έργων, έστειλε χθες, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, κ. Στρ. Καρίκης.

Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
“Κύριε Πρόεδρε
Πληροφορηθήκαμε τις ενέργειες του Δήμου μας για την αποβολή του Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου και φαρμακείου από δημοτικό ακίνητο στην περιοχή Αη Γιάννης της πόλης μας.
Είναι γνωστή σε όλους τους συμπολίτες μας,  στο νησί και εκτός αυτού, η μεγάλη δράση και τα καλά αποτελέσματα του Κοινωνικού Ιατρείου και φαρμακείου, για τα οποία μόνο συγχαρητήρια  αξίζουν  στους εθελοντές συμπολίτες μας.
Η θέση της παράταξής μας βέβαια είναι καθαρή και κάθετη. Το εθελοντικό ιατρείο και φαρμακείο πρέπει να συνεχίσει τη δράση του κανονικά και στον χώρο  που ήδη στεγάζεται. Είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει ο Δήμος μας.
Παρακαλώ  για τις άμεσες ενέργειές σας ώστε το θέμα να συζητηθεί  στην αμέσως επόμενη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μας”.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ
“Κύριε Πρόεδρε
Μετά από  πληροφόρηση  που είχαμε μέσω δημοσιεύματος για την απευθείας  ανάθεση τους τελευταίους μήνες σε μικρό αριθμό εργολάβων, των έργων αποκατάστασης σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από τη σχολική επιτροπή Α‘θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρόδου, διαδικασίες με τις οποίες είμασθε ως παράταξη κάθετα αντίθετοι, για ποσά 5.766,13 ευρώ, 5.080,65 ευρώ, 4.852,42 ευρώ, 2.450,00 ευρώ, 5.653,23 ευρώ, 5.750,00 ευρώ, 5.766,13 ευρώ, 5.149,20 ευρώ, 2.137,10 ευρώ, 5.790,33 ευρώ, όλα τα παραπάνω ποσά χωρίς τον ΦΠΑ, παρακαλούμε να γνωστοποιηθεί άμεσα σ ΄εμάς και στο δημοτικό συμβούλιο με ενέργειές  σας,

Α) Κατάλογος με αναλυτικά  στοιχεία όλων των απευθείας  αναθέσεων  της σχολικής  επιτροπής.
Β) Κατάλογος όλων των κατατεθέντων προσφορών και οι προσφορές με τα στοιχεία αυτών που τις κατέθεσαν, ανεξαρτήτως σε ποιόν ανατέθηκαν τα έργα.
Γ) Τα πλήρη στοιχεία των εργολάβων στους οποίους ανατέθηκαν τα έργα.
Δ) Πλήρη στοιχεία των  απευθείας αναθέσεων  στην ΔΕΡΜ Α.Ε. κατά το χρονικό διάστημα από 1-9-2014 έως και 28-2-2017 σε εργολάβους που ανέλαβαν και τα παραπάνω έργα της σχολικής επιτροπής.

Θεωρούμε αυτονόητο και σημειώνουμε
1. Ότι τα  έργα πρέπει να κατανέμονται  σε διαφορετικούς εργολάβους δεδομένων των συνθηκών της αγοράς  και της αναζήτησης καλύτερων προσφορών.
2. Δεν συμφωνούμε με τις τηρηθείσες  διαδικασίες και το αποτέλεσμα”.