Συμβαίνει τώρα: Φωτιά ξέσπασε στον λόφο του Μόντε Σμιθ

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά ξέσπασε στον λόφο του Μόντε Σμιθ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 29904 ΦΟΡΕΣ

Βίντεο και φωτογραφίες

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε σήμερα το απόγευμα η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στον λόφο του Μόντε Σμιθ, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού μας.

Η πυρκαγιά "καρδιοχτύπησε" κατοίκους και επισκέπτες, αφού ξέσπασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή με δεκάδες κατοικίες, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και αρκετά ξενοδοχεία της Ρόδου.

Το χρονικό:

Ώρα 13:45

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, αλλά και αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα στην περιοχή των Κρητικών, αφού ξέσπασε φωτιά λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι στον λόφο του Μόντε Σμιθ.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από κατοικημένη περιοχή.



Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα, υπάρχει μπλακ άουτ στο κέντρο της πόλης, το οποίο συνέβη σχεδόν ταυτόχρονα με την φωτιά.

Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 20 οχήματα της Πυροσβεστικής και της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ σε μια γιγάντια επιχείρηση για να μην επεκταθεί η φωτιά στις παρυφές της πόλης μας.

Ώρα 14:20

Περισσότεροι από 50 πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες και πολίτες δίνουν αυτή την ώρα μάχη με τις φλόγες. Επιπλέπον τις προσπάθειες συνδράμει από αέρος και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται κυρίως προς την πλευρά του Αρχαίου Σταδίου και του ευρύτερου αρχαιλογικού χώρου, ώστε να μην περάσει η πύρινη λαίλαπα στην απέναντι πλευρά του δρόμου, καθώς σε τέτοια περίπτωση θα κινδυνεύσουν άμεσα σπίτια.

Ώρα 15:20

Πιο αισιόδοξα είναι πλέον τα μηνύματα από το μέτωπο της φωτιάς στο Μόντε Σμιθ, καθώς έχει τεθεί πλέον υπό μερικό έλεγχο και δεν ελλοχεύει κίνδυνος για σπίτια και περιουσίες. Ωστόσο η μάχη των επίγειων και εναέριων δυνάμεων συνεχίζεται έως την ολοκληρωτική κατάσβεση της φωτιάς που λαχτάρησε σήμερα κατοίκους και επισκέπτες στην πόλη της Ρόδου.


Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της πυρκαγιάς:
































Οι καπνοί από την φωτιά έχουν σκεπάσει πλέον ολόκληρη σχεδόν την πόλη της Ρόδου, ενώ γίνονται ορατοί ακόμη και στα Κοσκινού και την Ιαλυσό. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που έστειλαν αναγνώστες μας, καθώς επίσης και του Φίλιππου Φιλίππου από το λιμάνι:







Ανακοίνωση του Χ. Κόκκινου
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος αναφέρει τα εξής:

Το «δελτίο πυρκαγιών» δεν λέει να σταματήσει... Σταματήσαμε όμως τις πυρκαγιές «εν τη γενέσει» τους... Υπό έλεγχο τέθηκε πριν λίγα λεπτά η πυρκαγιά στην είσοδο της πόλης της Ρόδου στην περιοχή «Κάτω Πέτρες» - «Μόντε Σμιθ» και η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαθίσταται σιγά - σιγά. Λίγο πριν την Ακρόπολη της Ρόδου δόθηκε με επιτυχία η μάχη με τις φλόγες. Ήμαστε όλοι εδώ: Πυροσβεστική, Αστυνομία, Στρατός, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Ρόδου, ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ., και ηρωικοί εθελοντές. Σβήστηκε πριν δυο ώρες και η φωτιά στην περιοχή Προφύλια της Ρόδου. Οφείλω να επισημάνω τη σημαντική βοήθεια του ελικοπτέρου Kamov και παραθέτω τις φωτογραφίες από το κινητό μου που δείχνει τη δράση του.

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία