Στη φυλακή ο ηλεκτρολόγος

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου πέρασε χθες το μεσημέρι και ο τελευταίος από τους συλληφθέντες για την υπόθεση απάτης με λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Ο 52χρονος ηλεκτρολόγος πρώην υπάλληλος της ΔΕΗ, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Φώτη Κωστόπουλο αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ωστόσο με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 52χρονος είπε πως ουδεμία επαφή ή συναλλαγή ή σχέση είχε με τα πρόσωπα τα οποία φέρονται ότι εξαπατήθηκαν τα οποία και δεν γνωρίζει, όπως επίσης δεν έχει σχέση και με τους λοιπούς συλληφθέντες.

 

 

BOSNEAGA ANDREI
BOSNEAGA ANDREI
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

Ο 52χρονος πρόσθεσε ότι ουδέποτε και με κανένα τρόπο εντάχθηκε ή συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση και ειδικότερα στην εγκληματική  οργάνωση για την οποία κατηγορείται αλλά και πως ουδεμία σχέση έχει με τα χρηματικά ποσά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι καμία φορά δεν εισέπραξε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, από αυτά και πως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να ζει βοηθούμενος από τα αδέλφια του αφού έχει αναπηρία σε ποσοστό 50%.

ΚΑΣΤΑΝΑΚΗ ΑΝΝΑ
ΚΑΣΤΑΝΑΚΗ ΑΝΝΑ

 
ΜΑΥΡΙΟΥ ΣΤΕΡΓΟΣ
ΜΑΥΡΙΟΥ ΣΤΕΡΓΟΣ

Ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι έστω και με περιοριστικούς όρους προσέφυγαν χθες δια των δικηγόρων τους κ.κ. Στεφανίας Καρακατσάνη και Στέλιου Αλεξανδρή ο 47χρονος και ο 28χρονος υπάλληλος της εταιρείας που αναλαμβάνει εργολαβίες της ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο στις αιτήσεις τους αναφέρουν ότι σχεδόν έχουν δηλώσει και απολογούμενοι, αρνούμενοι δηλαδή τα όσα τους καταλογίζονται.

Πιο συγκεκριμένα, ο 47χρονος φίλος του 40χρονου φερόμενου ως «εγκέφαλου» της υπόθεσης, αναφέρει μεταξύ άλλων πως τον Μάιο του 2017 πληροφορήθηκε από κοινούς φίλους τους, ότι ο 40χρονος είχε πιάσει δουλειά σε μία εταιρεία και αμείβονταν καλά. Τότε ο 47χρονος αποφάσισε να πάει να τον βρει προκειμένου να τον βοηθήσει με την επισκευή του σπιτιού του που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από φωτιά τον Ιούλιο του 2009, καθώς και ο ίδιος στο παρελθόν τον είχε βοηθήσει αρκετές φορές. Πράγματι συναντήθηκε με τον 40χρονο και ο τελευταίος του μίλησε για την θέση που είχε αναλάβει στην εταιρεία, ότι ήταν εκπρόσωπος της εδώ και πως θα τον βοηθούσε με το σπίτι αν του έφερνε δέκα πελάτες. Μάλιστα ο 40χρονος του ανέλυσε και τα πλεονεκτήματα της μεταφοράς στην εν λόγω εταιρεία παροχής ενέργειας από τα οποία το σημαντικότερο ήταν η μείωση του ήδη υπάρχοντος τιμολογίου της ΔΕΗ στο ένα τρίτο της αξίας του και ότι έτσι βοηθάει πολλά άτομα ώστε η ΔΕΗ να μην προβεί σε διακοπή ρεύματος αλλά και παράλληλα να γίνεται διακανονισμός του χρέους. Ο 47χρονος είπε ότι πράγματι σύστησε μερικά άτομα στον 40χρονο, ένα εκ των οποίων μάλιστα ήταν συγγενικό του πρόσωπο, ενώ ο ίδιος δεν είχε καμία περαιτέρω εμπλοκή στην υπόθεση και ούτε γνώριζε τι έκανε ο 40χρονος ούτε πως γινόταν η μεταφορά.

Αλλά και ο 28χρονος από τη πλευρά του, στην προσφυγή του, αποδέχεται ότι μόνο τρεις φορές συνολικά πραγματοποίησε επανασύνδεση ρεύματος σε πολίτες, στους οποίους είχε κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ. Στις δύο περιπτώσεις έλαβε ένα μικρό χρηματικό ποσό για τον κόπο του από τους πελάτες, τους οποίους ρωτούσε αν είχαν συμβληθεί με την ιδιωτική εταιρεία παροχής ρεύματος και του απαντούσαν καταφατικά, ενώ στην άλλη περίπτωση δεν έλαβε καθόλου χρήματα, καθώς η γυναίκα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και ήθελε να τη βοηθήσω. Ο 28χρονος τονίζει ότι ουδέποτε έλαβε χρήματα από τον 40χρονο, ενώ δεν γνωρίζει καθόλου επίσης τους συγκατηγοούμενους του, πλην του αλλοδαπού από τη Μολδαβία, με τον οποίο ήταν συνάδελφοι. Ο ίδιος επισημαίνει πως πίστευε ότι ο 40χρονος ήταν όντως εκπρόσωπος της ιδιωτικής εταιρίας, και για το λόγο αυτό πραγματοποίησε τρεις συνολικά επανασυνδέσεις. Δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται και είναι ένας σκληρά εργαζόμενος οικογενειάρχης, που παλεύει καθημερινά για το μέλλον της οικογένειάς του.

Υπενθυμίζεται πως προσφυγή στο Δικαστικό συμβούλιο της περιοχής μας έχει κάνει και η 47χρονη Ροδίτισσα δια του δικηγόρου της κ. Ιωάννη Φλεβάρη.

Σημειώνεται πως το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν στις 24 Αυγούστου 2017 εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ της περιοχής μας και κατήγγειλε ότι δύο άνδρες του παρουσιάστηκαν ως εκπρόσωποι ιδιωτικής εταιρείας ηλεκτροδότησης και αποπειράθηκαν να τον εξαπατήσουν. Συγκεκριμένα, επρόκειτο για 40χρονο από την Κρήτη που κατοικεί στο νησί μας και έναν 47χρονο από την Καλαμάτα επίσης κάτοικο Ρόδου, οι οποίοι του ζήτησαν να τους δώσει το ποσό των 3.200 ευρώ προκειμένου να του διαγράψουν όπως του είπαν οφειλές που είχε προς τη ΔΕΗ ύψους 8.000 ευρώ! Μάλιστα προσφέρθηκαν να του εγκαταστήσουν και ειδική συσκευή στο μετρητή του προκειμένου αυτός να δείχνει μικρότερη ένδειξη κατανάλωσης από την πραγματική. Η τελευταία αυτή «παροχή» θα γινόταν βέβαια έναντι μηνιαίου τιμήματος!

ΠΑΝΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΝΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΟΤΗΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΠΟΤΗΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Από την αστυνομία προσημειώθηκαν χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και συνολικού ποσού 250 ευρώ και στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ στις 12 παρά 20 το πρωί συναντήθηκε εκ νέου με τους δύο δράστες στους οποίους και έδωσε τα χρήματα. Άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου επενέβησαν και τους συνέλαβαν εντοπίζοντας στην κατοχή τους και τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με τα κινητά τους τηλέφωνα στα οποία και υπήρχαν δεκάδες μηνύματα που αναφέρονταν σε συναλλαγές, εγκληματικές δράσεις και παραστατικά (λογαριασμούς, ταυτότητες κ.α.).

Παρουσία δικαστικού λειτουργού πραγματοποιήθηκε και έρευνα στα σπίτια του 40χρονου και του 47χρονου όπου και εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα ως πειστήρια της «δραστηριότητας» τους!

Από την διερεύνηση της υπόθεσης που έγινε από την αστυνομία, προέκυψε πως ο κάθε εμπλεκόμενος είχε συγκεκριμένο ρόλο στην υπόθεση.

Έτσι σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται και στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο 40χρονος φέρεται ως «εγκέφαλος» με «βοηθό» τον 47χρονο και συνεργούς την 47χρονη Ροδίτισσα, τον 28χρονο από την Αθήνα που διαμένει στη Ρόδο, τον 41χρονο αλλοδαπό από την Μολδαβία και τον 52χρονο ηλεκτρολόγο.

Στόχος ήταν η εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών οι οποίοι είχαν οφειλές στη ΔΕΗ και ορισμένοι μάλιστα από αυτούς κινδύνευαν να τους κόψουν το ρεύμα!

Τα υποψήφια θύματα τα έβρισκε ο 40χρονος ο οποίος είχε και το γενικό πρόσταγμα, το συντονισμό και τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης. Είτε μόνος του λοιπόν είτε με τη βοήθεια των συνεργατών του, οι οποίοι τον πληροφορούσαν για πελάτες της ΔΕΗ που είχαν οφειλές και θα τους έκοβαν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Στη συνέχεια ο 40χρονος έστελνε ηλεκτρολόγους συνεργούς του οι οποίοι αναλάμβαναν την επανασύνδεση του ρεύματος ή την εικονική διακοπή της, ανάλογα την περίπτωση.

Μαζί με τον 40χρονο, υποψήφιους «πελάτες» φέρονται να έβρισκαν ο 47χρονος και η 41χρονη, ενώ ο 28χρονος με τον αλλοδαπό επειδή ήταν υπάλληλοι εταιρείας που αναλαμβάνει εργολαβίες για τη ΔΕΔΔΗΕ ήταν αυτοί που αναλάμβαναν να πληροφορούν για το ποιοι πελάτες της ΔΕΗ ήταν υποψήφιοι για να τους κόψουν το ρεύμα λόγω οφειλής. Τότε εμφανίζονταν οι υπόλοιποι οι οποίοι και έκοβαν εικονικά το ρεύμα στον ανυποψίαστο πολίτη για να του το συνδέσει εκ νέου παράνομα ο ηλεκτρολόγος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, συνολικά 18 περιπτώσεις απάτης σε βάρος συμπολιτών μας, κυρίως επαγγελματιών, έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς είναι καθημερινές οι καταγγελίες που γίνονται στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.