Στην ανακρίτρια τρία αδέλφια για κλοπές

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου προσήχθησαν χθες τρία αδέλφια αθίγγανοι (οι δύο εκ των οποίων ανήλικοι και δίδυμοι) κατηγορούμενοι για κλοπές που φέρονται να διέπραξαν στην περιοχή μας!

Οι τρεις ΡΟΜΑ ηλικίας 17.17 και 29 ετών συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για μία περίπτωση και από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε πως είχαν κάνει και … άλλες!
Πάντως μετά τις απολογίες τους, συνοδευόμενοι από τη συνήγορο τους κ.κ. Τσαμπίκα Ψαρά, οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους , ενώ ο 29χρονος πήρε το δρόμο για τις φυλακές!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν έγινε καταγγελία στην αστυνομία στις 30 Αυγούστου στις 9 το βράδυ από ιδιοκτήτη περιπτέρου στην περιοχή του Καρακόνερου, ότι τρεις αθίγγανοι που επέβαιναν σε λευκό ι.χ. αυτοκίνητο επιχείρησαν να του κλέψουν διάφορα από το περίπτερο του.

Μάλιστα η όλη σκηνή είχε καταγραφεί και από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διέθετε το περίπτερο. Λίγη ώρα αργότερα, καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς διάρρηξη στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στα παλιά σκουπίδια στ’ Ασγούρου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες αφού έκοψαν τμήμα της περίφραξης, παραβίασαν την πόρτα του αποθηκευτικού χώρου και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα.
Στην είσοδο των εγκαταστάσεων του ΟΤΕ οι δράστες είχαν αφήσει το λευκό αυτοκίνητο με το οποίο είχαν αποπειραθεί να κλέψουν πράγματα από το περίπτερο.

Επίσης στη μία και μισή τα ξημερώματα προχθές, ο 29χρονος μπήκε στο χώρο στάθμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου και αποπειράθηκε να κλέψει το λευκό όχημα που οι αστυνομικοί είχαν κατασχέσει. Έγινε όμως αντιληπτός από τους αστυνομικούς, συνελήφθη και λίγες ώρες αργότερα συνελήφθησαν και τα αδέλφια του.
Χθες το μεσημέρι και οι τρεις απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Ρόδου όπου ο μεν 29χρονος αποδέχτηκε μέρος των όσο του καταλογίζονται, ενώ οι δύο ανήλικοι δίδυμοι ΡΟΜΑ δήλωσαν ότι είχαν διαπράξει τα όσα κατηγορούνται.