Χωρίς τον Αλθαιμένη η νέα Β’ κατηγορία

Από το δικαίωμά του να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, που είχε κερδίσει,  ως ο τρίτος του περσινού πρωταθλήματος της Γ’, μετά την επιτυχία του Διγενή στα μπαράζ ανόδου στην Α’, παραιτήθηκε ο Αλθαιμένης. 

Η ομάδα της Κρητηνίας ήταν χθες η μόνη από τις συνολικά είκοσι της Β’ κατηγορίας, που με τη λήξη της σχετικής προθεσμίας δεν κατέθεσε δήλωση συμμετοχής και το μεγάλο ερώτημα είναι πλέον αν θα το παλέψει  για την κάθοδό της έστω και στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας.

 Βάσει του νέου ΚΑΠ, η κενή θέση που δημιουργήθηκε μπορεί πληρωθεί από τις επιλαχούσες της τελικής βαθμολογίας της περσινής Γ’ κατηγορίας.

Προτεραιότητα έχει η Ασπίδα Απολακκιάς, την οποία η ΕΠΣΔ καλεί δημόσια να δηλώσει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα στις 3 το απόγευμα. Αν οι Απολακκιάτες δεν αποδεχθούν την πρόσκληση, η Ένωση θα απευθυνθεί στην Ομόνοια Γενναδίου και σε περίπτωση δικής της άρνησης, στον Απόλλωνα Απολλώνων  (οι πληροφορίες τον θέλουν καθ’ όλα πρόθυμο).

 Στο νέο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας δήλωσαν χθες τη συμμετοχή τους οι Αστέρας Μασσάρων, Ηρακλής Λάρδου, Τήλος, Σύμη, Νηρέας, Χάλκη, Άγιος Ισίδωρος, Ορφέας, Ακουσίλαος, Άγιος Γεώργιος, Ευκλής, Κύπρος, Πολύστρατος, Αθλέτικο, Αδελφοσύνη, Δαμάγητος, Πολυβώτης, Ευαγόρας και Ιππότες.