Απάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Έμπωνας

Σε απάντηση δημοσιεύματος στην εφημερίδα “Δημοκρατική” σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έμπωνας αναφέρει τα εξής: 

«Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τη θέση μας σχετικά με το ατυχές γεγονός που διεπράχθη κατά τη διάρκεια της μεγάλης μας γιορτής και όχι λαϊκού πανηγυριού, ότι δεν ευθύνεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ολόκληρο το χωριό για την απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά που δέχτηκε ο κ. Χατζημάρκος.

Διασταυρώνοντας τις πληροφορίες μας μάθαμε ότι ο τραυματίας δεν ήταν κάτοικος του χωριού Έμπωνα και επίσης ούτε ο ένας εκ των δύο που επιτέθηκαν λεκτικά στον Περιφερειάρχη και θα θέλαμε να σημειωθεί το γεγονός ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος ενημερώθηκε για το συμβάν την επόμενη ημέρα.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ήταν άστοχη η τοποθέτηση περί “προβοκατσιών”. Είναι πολύ στενάχωρο και άδικο για όλους όσους δούλεψαν ακούραστοι μερόνυχτα για να πραγματοποιηθεί αυτή η τόσο μεγάλη γιορτή. Καλό θα ήταν να μην στοχοποιείται ένα ολόκληρο χωριό και κατ’επέκταση η συγκεκριμένη γιορτή, εφόσον οι αρμόδιοι γνωρίζουν τους ιθύνοντες!!!!

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Έμπωνα «Ο Αττάβυρος».