Πλησιάζουν τα πρώτα φιλικά για τον Κολοσσό

Ρεπό έχει προγραμματίσει για αύριο ο Άρης Λυκογιάννης προκειμένου να πάρουν οι παίκτες του Κολοσσού H Hotels μερικές ανάσες, συμπληρώνοντας ένα δεκαήμερο προετοιμασίας. 

Οι προπονήσεις είναι εντατικές, όπως συνηθίζεται στο πρώτο στάδιο του «μονταρίσματος» για το προσεχές πρωτάθλημα, ωστόσο σύντομα οι «θαλασσί» θα δώσουν τα αρχικά τεστ ετοιμότητας, συμμετέχοντας στο 27ο τουρνουά «Συμεών Μαυροσκούφης», κι εκεί αφ’ ενός θα δουν στην πράξη το κατά πόσο έχουν εμπεδώσει τις οδηγίες του Λυκογιάννη και αφ’ ετέρου θα πάρουν μία γεύση από την Basket League (ειδικά οι ξένοι) κόντρα σε δύο δυνατές ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ και ο Προμηθέας Πάτρας. 

Την επόμενη Κυριακή, ο Κολοσσός H Hotels θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ θ’ αντιμετωπίσει τον Προμηθέα στον οποίο αγωνίζονται πλέον τόσο ο Χρήστος Σαλούστρος όσο και ο Τρέβορ Ρέλεφορντ, μετά από δύο χρόνια στη Ρόδο. Τη Δευτέρα (11/9), οι «θαλασσί» θα παίξουν με το «δικέφαλο» του Βορρά, ο οποίος δείχνει να διαθέτει το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων πέντε ετών, στο PAOK Sports Arena.

Η πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση για φέτος θα είναι για το Κύπελλο Ελλάδας στις 23 του μήνα. Ακόμη και αν ο Λυκογιάννης δεν είναι «φανατικός» των φιλικών, τα αγωνιστικά τεστ είναι απαραίτητα, κυρίως γιατί πρέπει οι ξένοι ν’ αποκτήσουν εικόνες από τον τρόπο παιχνιδιού των ελληνικών ομάδων, τις μεθόδους άμυνας των αντιπάλων και ν’ αντιληφθούν τι θα συναντήσουν εντός παρκέ όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Επομένως, ο Κολοσσός H Hotels θα πρέπει να προγραμματίσει μερικά ακόμη φιλικά πριν το Κύπελλο και από κει και πέρα να προσπαθήσει να προχωρήσει στο θεσμό όσο περισσότερο μπορεί, για να προσθέσει τα επίσημα αυτά ματς στο πλαίσιο της προετοιμασίας του. 

Περιφέρεια «φωτιά»
Την παράσταση έχουν «κλέψει» μέχρι στιγμής οι Τι Τζέι Μπρέι και Μάλκολμ Γκρίφιν ενώ πολύ καλά στοιχεία δείχνει και ο Τόνι Πρόστραν, δημιουργώντας την εντύπωση ότι η περιφέρεια του φετινού Κολοσσού H Hotels θα είναι «φωτιά» και κυρίως δε θα στηρίζεται σε έναν παίκτη, όπως συνέβη πέρσι με τον Ρέλεφορντ, αλλά θα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. 

Επίσης, το γεγονός ότι ο κάθε παίκτης μπορεί να καλύψει περισσότερες από μία θέσεις είναι ένα από τα ατού της ομάδας.