Κάθε αγωνιστική και μια παρτίδα «πόκερ» στο πρωτάθλημα γυναικών

Το πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου αναμένεται να έχει πολύ ενδιαφέρον αφ’ ενός γιατί δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, και αφ’ ετέρου γιατί σχεδόν όλες οι ομάδες θα είναι αρκετά διαφορετικές σε σχέση με πέρσι.

Εντελώς αλλαγμένος και σαφώς πιο ενισχυμένος απ’ όλους τους αντιπάλους του είναι ο Κολοσσός ο οποίος έκανε …μαζικές μεταγραφές, αποκτώντας σχεδόν όλο το έμψυχο δυναμικό του Ιβίσκου ο οποίος διαλύθηκε.

Το αν τελικά θα κατέβει φέτος να παίξει ή θα μείνει και πάλι εκτός αγωνιστικής δράσης η Σώτια Μπόνη, είναι από μόνο του ένα θέμα που αλλάζει τις ισορροπίες και μπορεί να μετατρέψει τον Κολοσσό από «δυνατό» σε «ισχυρό» διεκδικητή του τίτλου.

Ο περσινός φιναλίστ, Ιάλυσος, που έχει ξεκινήσει προετοιμασία εδώ και μέρες, έχει κι αυτός τα δικά του ερωτηματικά που θ’ απαντηθούν στο πρωτάθλημα. Καταρχάς, υπάρχει μετά από σειρά ετών αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με τον Παναγιώτη Παπακώστα ν’ αναλαμβάνει το πόστο του παραιτηθέντα Γιώργου Χατζηκαλημέρη.

Κατά δεύτερον, έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των γυναικών (ηλικιακά) καθώς η Ευτυχία Γαλαχουσίδη αποχώρησε από τις «ερυθροκίτρινες», η Ανθούλα Αγγελή είναι ακόμη άγνωστο αν θα κατέβει φέτος να βοηθήσει ενώ η Ελένη Κυπραίου τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο κι έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της για να επανέλθει. Αυτή τη στιγμή, μόνο οι Λαού και Σουλούνη πλαισιώνουν τις μικρές στις προπονήσεις του Ιάλυσου.

Η Γαλαχουσίδη έχει μιλήσει με τον Διαγόρα και προπονείται μαζί του αυτό το διάστημα, χωρίς να έχει κλείσει οριστικά. Ο «γηραιός» επιδιώκει να παρουσιάσει ένα δυνατό σύνολο στο πρωτάθλημα το οποίο θα απαρτίζεται από 5-6 γυναίκες και άλλες τόσες νεαρές αθλήτριες από τις ακαδημίες του.

Παρελθόν αποτελούν οι Καλλέργη (Κολοσσός) και Γιαρίμαγα (Ιπποκράτης) ενώ γίνεται έντονο «φλερτ» με τη Βελούδου. Είναι σαφές ότι εφόσον προχωρήσουν ομαλά αυτές οι συμφωνίες και αποκτηθεί μία σέντερ, οι «κυανέρυθρες» θα δείχνουν ικανές να φτάσουν στον τελικό του πρωταθλήματος.