Ευχαριστίες του Χ. Κόκκινου στον Όμιλο Υγεία για τις δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε νησιά της Δωδεκανήσου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με επιστολή του που απεύθυνε στον «Όμιλο ΥΓΕΙΑ», χαιρετίζει την πρωτοβουλία και ευχαριστεί για τη συνεχή προσφορά των εθελοντών του ομίλου που κάθε καλοκαίρι από το 2013 έως και εφέτος (2017), προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους των νησιών της Δωδεκανήσου και συγχρόνως προσφέρουν στους Δήμους ιατρικό εξοπλισμό - μηχανήματα.

Στην 7η κατά σειρά δράση του προγράμματος «Ταξιδεύουμε για την υγεία», 60 εθελοντές πρόσφεραν το φετινό καλοκαίρι ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους της Τήλου και της Νισύρου. Οι εθελοντές γιατροί δεκαέξι (16) ειδικοτήτων, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, υποδέχτηκαν 684

κατοίκους, πραγματοποίησαν 3.153 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις και διενέργησαν 20 μικροεπεμβάσεις και 5 κατ’ οίκον επισκέψεις.

Εκτός από τις υπηρεσίες υγείας, ο «Όμιλος ΥΓΕΙΑ» πρόσφερε ένα Σύστημα Τηλεϊατρικής στο Δήμο Τήλου και δώρησε Η/Υ, laptop και πολυμηχάνημα.

Από το 2013 μέχρι σήμερα το πρόγραμμα «Ταξιδεύουμε για την υγεία» έχει επισκεφθεί το Αγαθονήσι, τους Λειψούς την Κάρπαθο και τη Λέρο.